23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Twitter θα συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό Νόμο Ψηφιακών Υπηρεσιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Από σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου τίθεται σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών στο Διαδίκτυο, καθιερώνει διακυβέρνηση με την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην πρώτη γραμμή της και διατηρεί δίκαιο και ανοικτό περιβάλλον για όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά κυρίως στον τομέα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) και η πράξη για την ψηφιακή αγορά (DMA) αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο κανόνων που ισχύουν σε ολόκληρη την ΕΕ. Έχουν δύο βασικούς στόχους:

* να δημιουργηθεί ένας ασφαλέστερος ψηφιακός χώρος στον οποίο θα προστατεύονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των χρηστών ψηφιακών υπηρεσιών·* δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού για την προώθηση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, τόσο στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά όσο και παγκοσμίως.

Ο νόμος θα είναι μάλιστα δεσμευτικός για όλες τις χώρες της Ε.Ε. από τις 17 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ελον Μασκ, ιδιοκτήτης του Twitter, που έχει μετονομαστεί σε X, διαβεβαίωσε πως η πλατφόρμα «εργάζεται σκληρά» για να συμμορφωθεί με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό που εκτός των άλλων επιβάλλει ενισχυμένες υποχρεώσεις στους γίγαντες του Διαδικτύου εναντίον των παράνομων περιεχομένων και της παραπληροφόρησης. «Εργαζόμαστε σκληρά πάνω σ’ αυτό», έγραψε σε ανάρτηση του ο Μασκ απαντώντας σε βίντεο του ευρωπαίου επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν σχετικά με αυτό το νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες που καθίσταται από σήμερα υποχρεωτικός.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό