18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το trend με το πληκτρολόγιο που έχει… μπερδέψει όλο το Διαδίκτυο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Διαδίκτυο ήταν, είναι και θα είναι για πάντα μια πλατφόρμα ατελείωτης μάζας πληροφοριών, οι οποίες χρησιμεύουν για εκπαίδευση, διασκέδαση και πάρα πολύ… χαμένο χρόνο.

Σε σχέση με το τελευταίο, υπάρχει ένα trend που κάνει θραύση τώρα τελευταία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο περιλαμβάνει την εξέταση του πληκτρολογίου σας μεταξύ συγκεκριμένων γραμμάτων. Αυτό το challenge συνήθως αποκαλύπτει ένα όνομα ή κάποιο είδος διαδικτυακής αργκό.

Όπως αναφέρει το Unilad, το συγκεκριμένο trend ξεκίνησε ως ένα μικρό αστείο στο 4chan που έχει αποκτήσει πολλές παραλλαγές από τότε.

Για τους μη γνώστες, το 4chan είναι βασικά ένας πίνακας μηνυμάτων όπου οι άνθρωποι μπορούν να δημοσιεύσουν οτιδήποτε, από κάτι απλό έως κάτι πολύ, πολύ περίεργο, μια λιγότερο λογοκριμένη έκδοση του Reddit, αν θέλετε.

Τον Μάιο του 2021, ένας χρήστης του 4chan δημοσίευσε μια εικόνα του γνωστού anime χαρακτήρα Yui και είπε στους χρήστες «να κοιτάξουν μεταξύ του «t» και του «o» στο πληκτρολόγιο» – και όπως ήταν αναμενόμενο, η διάταξη του πληκτρολογίου έβγαζε το όνομα του χαρακτήρα.

Πώς ξεφεύγει ένα challenge

Αν και πολλοί βρήκαν το «αστείο» αρκετά βαρετό και χωρίς αξία μνημόνευσης, για… κάποιο λόγο από τότε έχουν υπάρξει πολλές παραλλαγές του. Από κάποιο σημείο, μάλιστα, οι χρήστες άρχισαν να «ξεφεύγουν» από τους anime χαρακτήρες.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε: «Το μόνο άτομο που μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη είναι… Κοίτα ανάμεσα στο Υ και στο Ι του πληκτρολογίου σου». Η προφανής (και αρκετά έξυπνη, η αλήθεια είναι) απάντηση είναι το γράμμα U, δηλαδή η λέξη You (εσύ).

Άλλοι χρήστες δημιούργησαν meme όπου ακολουθούσε μια αμφιλεγόμενη δήλωση, ενώ στη συνέχεια έλεγαν στους αναγνώστες «τώρα κοιτάξτε μεταξύ «h» και «l» στο πληκτρολόγιό σας» για να γράψετε την αργκό λέξη «jk» – που σημαίνει joking (αστείο).

Μέχρι και ο επίσημος λογαριασμός στα social media των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε στο «κόλπο» γράφοντας σε ανάρτηση στο Twitter:

«Αιτών: Θέλω να σπάσω το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς ύπνο!!

Εμείς: Κοιτάξτε μεταξύ T και U στο πληκτρολόγιό σας».

Τώρα, όμως, έχει προκύψει ένα νέο challenge που πιο πολύ έχει μπερδέψει παρά διασκεδάσει τους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη λύση.

Συγκεκριμένα, η νέα ανάρτηση που έχει γίνει το νέο trend λέει: «Look Between X and Y On Your Keyboard» (κοιτάξτε μεταξύ του Χ και του Υ στο πληκτρολόγιό σας).

Αλλά κανείς δεν φαίνεται να έχει «σπάσει» τον κωδικό σε αυτό, καθώς υπάρχουν αρκετά πλήκτρα μεταξύ των γραμμάτων «X» και «Y», τα οποία η σύνδεσή τους δεν βγάζει κάποιο προφανές νόημα.

Μάλιστα, η απογοήτευση που έχει σκορπίσει στους χρήστες των social media η συγκεκριμένη… ακατανόητη φράση, έχει οδηγήσει σε πολλές οργισμένες απαντήσεις, με χαρακτηριστική αυτή που λέει: «να κοιτάξουν μεταξύ SHUT και THE F*** UP στο πληκτρολόγιό σας», με τη μετάφραση να μην χρειάζεται για… προφανείς λογους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό