18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το Toyota Hilux ενισχύεται με ήπια υβριδική τεχνολογία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην 55-ετή ιστορία του, το εμβληματικό Toyota Hilux ασπάζεται την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού για να προσφέρει καλύτερη αποδοτικότητα, βελτιωμένες επιδόσεις και αναβαθμισμένη άνεση τόσο σε αστικό όσο και σε off-road περιβάλλον. Το μοντέλο που έχει γίνει γνωστό για την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του εμπλουτίζεται με ένα υβριδικό σύστημα 48V σύμφωνα με την φιλοσοφία πολλαπλών τεχνολογιών της Toyota όσον αφορά στην μείωση και τελικά, τον εκμηδενισμό των εκπομπών ρύπων και λανσάρεται στα μέσα του 2024 στην Ευρώπη, αποκλειστικά ως Double Cab, προσφέροντας και στα επαγγελματικά τεχνολογίες που κάνουν την ζωή των πελατών της ευκολότερη και καλύτερη.

Το highlight του νέου Hilux Hybrid 48V είναι φυσικά η νέα τεχνολογία 48V που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις μοναδικές ανάγκες του pickup διττής χρήσης της Toyota. Ο κινητήρας κινεί μία compact γεννήτρια μέσω ενός συστήματος με ιμάντες που με την σειρά της, φορτίζει μία νέα μπαταρία λιθίου 48V η οποία είναι αρκετά μικρή ώστε να τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα ώστε να ελαχιστοποιείται ο αντίκτυπος στους εσωτερικούς χώρους. Η μπαταρία 48V ζυγίζει μόλις 7.6 κιλά και τροφοδοτεί με ενέργεια το σύστημα 12V του οχήματος μέσω του αντίστοιχου converter ενώ όπως στα πλήρως υβριδικά συστήματα της Toyota, φορτίζεται κατά την πέδηση χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Εφόσον έχει φορτίο, στέλνει έως 16 ίππους και 65 Nm ροπής στον κινητήρα για να προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση, ισχύ και αποδοτικότητα. Ο ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια δε είναι σχεδιασμένος για να αντέχει ακόμα και τις πιο αφιλόξενες συνθήκες όπου μπορεί να βρεθεί ένα επαγγελματικό όχημα ενώ ο πετρελαιοκινητήρας έχει προσαρμοστεί για να λειτουργεί σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα.
Ένας πετρελαιοκινητήρας 2.8 λίτρων ο οποίος συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 6d και προσφέρει 204 ίππους στις 3.400 σ.α.λ. και 500 Nm ροπής μεταξύ 1.600 και 2.800 σ.α.λ. Εξοπλίζεται με σύστημα ψεκασμού καυσίμου common rail, υδρόψυκτο intercooler και πολλαπλά συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί να καταναλώσει και HVO100 diesel, ένα καύσιμο που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές.

Χάρη σε αυτό το σύστημα λοιπόν, το Hilux Hybrid 48V συνδυάζει την εξαιρετική απόκριση στις εντολές του οδηγού για επιτάχυνση, την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, την βελτιωμένη απόδοση στο φρενάρισμα και την άνεση ανεξαρτήτως οδοστρώματος. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα stop-start που δεν επιτρέπει μονάχα την απενεργοποίηση του κινητήρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση έως και 5% της κατανάλωσης καυσίμου αλλά διαθέτει συνολικά καλύτερη λειτουργία επανεκκινώντας ταχύτερα και πιο ήσυχα τον πετρελαιοκινητήρα ενώ για πρώτη φορά στο Hilux, το Multi-terrain Select σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει τη λειτουργία του συστήματος ευστάθειας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε αυτόματα, είτε μέσω των 5 προεπιλογών (Dirt, Sand, Mud, Deep Snow ή Rock).

Το νέο Toyota Hilux Hybrid 48V στέκεται περήφανο στα 5.32 μέτρα μήκος, 1.90 μέτρα πλάτος και 1.81 μέτρα ύψος προσφέροντας στους πελάτες μήκος καρότσας της τάξης των 1.52 μέτρων και δυνατότητα ρυμούλκησης και φόρτωσης που φτάνει τα 3.500 και 1.000 κιλά αντίστοιχα. Παράλληλα, συνεχίζει να προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία του απόσταση από το έδαφος (310 χιλιοστά για τα Double Cab) και εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής (29 και 26 μοίρες αντίστοιχα) ενώ μπορεί να διανύσει σώματα νερού βάθους έως 700 χιλιοστών χάρη στην μόνωση της μπαταρίας και του DC-DC converter. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα συστήματα που θα περίμενε κάποιος να βρει σε ένα όχημα ανεξαρτήτως κατηγορίας εν έτη 2024 αλλά και το πιο πρόσφατο Toyota Smart Connect σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που περιλαμβάνει μία οθόνη 8 ιντσών, cloud-based πλοήγηση και λειτουργία φωνητικών εντολών. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να κάνουν κάποιες βασικές ενέργειες (κλείδωμα-ξεκλείδωμα, έλεγχος κλιματισμού κ.ά.) μέσω της εφαρμογής smartphone ανάλογα με την έκδοση ενώ τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto είναι πλέον ασύρματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό