22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Thar.e concept της Mahindra είναι ένα σκληροπυρηνικό EV

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παγκοσμιοποίηση όχι μόνο των πληροφοριών αλλά και των προϊόντων μας έχει κάνει να κοιτάμε δεξιά και αριστερά για το επόμενο μοντέλο που δεν προέρχεται από την Ευρώπη αλλά όλα δείχνουν ότι θα λανσαριστεί εδώ τα επόμενα χρόνια. Οι… συνήθεις ύποπτοι σε αυτόν τον τομέα είναι οι Κινέζοι και έχουμε αναλύσει το πώς και το γιατί αλλά το Thar.e Concept δεν είναι κινέζικο. Είναι της ινδικής Mahindra, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, σκληροπυρηνικό off-roader και οι φήμες λένε ότι δεν αποκλείεται να το δούμε να κυκλοφορεί (την έκδοση παραγωγής του προφανώς) σε ευρωπαϊκούς δρόμους στο προσεχές μέλλον.

Το Mahindra Thar.e Concept υιοθετεί ένα ξεκάθαρα τετραγωνισμένο και σκληροτράχηλο στιλ που θυμίζει έντονα το Jeep Wrangler και το Ford Bronco. Με εξαίρεση τους τροχούς, δύσκολα εντοπίζει κανείς οποιαδήποτε άλλη καμπύλη στο αμάξωμα με το design να κυριαρχείται από αυστηρές, ευθείες γραμμές και έντονες γωνίες. Από τα LED φωτιστικά σώματα και τους ατσάλινους προφυλακτήρες στο εμπρός και το πίσω μέρος στα τονισμένα φτερά και από τις πόρτες με τους εκτεθειμένους μεντεσέδες και τους ελαχιστοποιημένους προβόλους που εξασφαλίζουν κορυφαία off-road χαρακτηριστικά στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 300 χιλιοστά χάρη και στα all-terrain ελαστικά, το σχήμα του Thar.e Concept μπορεί να μην είναι αεροδυναμικό αλλά ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του οχήματος.

Όσον αφορά στα μηχανικά, η Mahindra δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες αλλά αναφέρει ότι το πρωτότυπο (και το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής) βασίζεται στην Inglo (India Global) αρχιτεκτονική η οποία χρησιμοποιείται ήδη σε άλλα μοντέλα της εταιρίας και συνδυάζεται με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες της BYD. Οι φήμες λένε όμως ότι για το Thar.e Concept η Mahindra θα συνεργαστεί με την Volkswagen με την γερμανική εταιρία να παρέχει ηλεκτροκινητήρες έως 286 ίππων για τον πίσω άξονα, έως 109 ίππων για τον εμπρός και μπαταρίες χωρητικότητας από 60 έως 80 kWh.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό