23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το “Synthesis” είναι το μέλλον του infotainment της Chrysler

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Chrysler βροντοφώναξε παρούσα στο φετινό Consumer Electronics Show που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas των Η.Π.Α. Η εταιρία που ανήκει στον όμιλο Stellantis παραπαίει στην αμερικανική αγορά έχοντας στην γκάμα της αποκλειστικά το Pacifica στην πολύ μικρή κατηγορία των minivans και το γερασμένο 300 που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Mercedes-Benz E-Class του 2003. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι ένα MPV και ένα αυτοκίνητο 20-ετίας δεν μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στην αγορά αλλά σύντομα όλα αυτά θα αλλάξουν με την βοήθεια της Stellantis. Η Chrysler θα είναι η πρώτη εταιρία που χρησιμοποιήσει την STLA αρχιτεκτονική νέας γενιάς στην Β. Αμερική και μαζί με αυτήν θα φέρει το κεντρικό έκθεμα της εταιρίας στο φετινό CES: το Sunthesis Demonstrator ή αν προτιμάς, το μέλλον της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης της Chrysler.

Το “Synthesis” ενσωματώνει την Advanced Technology for Real Life που χρησιμοποιεί τις STLA Smart Cockpit, STLA Brain και STLA AutoDrive τεχνολογίες για να συνδυάσει τον μοντέρνο, premium σχεδιασμό με προηγμένης τεχνολογίας χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο ταμπλό που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος της καμπίνας με οθόνες σε μία… εντυπωσιακή βιτρίνα  συνολικού μήκους 37.2 ιντσών ή 94.4 εκατοστών ενώ το προηγμένο λειτουργικό σύστημα παρέχει όλες τις δυνατότητες που περιμένει να βρει κάποιος σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Από τον “ψηφιακό βοηθό” που οργανώνει την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη, έχει την δυνατότητα να συνδεθεί με το “έξυπνο” σπίτι του ή να προτείνει χώρους στάθμευσης, σταθμούς φόρτισης και διαδρομές για την μετακίνηση, έως τις over-the-air αναβαθμίσεις αλλά και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που εξασφαλίζουν δυνατότητες ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

“Το Chrysler Synthesis που παρουσιάζουμε στο CES 2023 αναπαριστά το μέλλον της σχεδιαστικής ταυτότητας, της τεχνολογίας και της εμπειρίας πελάτη της Chrysler παρουσιάζοντας πελατοκεντρικό design και εύληπτη, απρόσκοπτη συνδεδεμένη τεχνολογία για την πραγματική ζωή.“

Δήλωσε ο επικεφαλής της Chrysler, Chris Feuell. Πέραν της τεχνολογίας που αναμφίβολα θα μεταμορφώσει την εικόνα της αμερικανικής εταιρίας στο αγοραστικό κοινό, οφείλουμε να σημειώσουμε και την προσοχή που έχει δώσει το τμήμα σχεδιασμού της Chrysler στον τομέα της βιωσιμότητας. Το Synthesis περιλαμβάνει ανακυκλώσιμα υλικά, οικολογικές επιλογές όσον αφορά στο ξύλο και το δέρμα (τόσο στην προέλευση όσο και στην επεξεργασία) ενώ αξίζει να αναφέρουμε την πλήρη απουσία χρωμίου στην καμπίνα. Η εταιρία δεν αναφέρει αν και πότε προβλέπεται να περάσει το Synthesis στην παραγωγή και η Stellantis από την μεριά της δεν αναφέρει αν και κατά πόσο το Synthesis αποτελεί δείγμα γραφής για τις καμπίνες άλλων εταιριών. Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό