19.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το Renault Zoe φτάνει στο τέλος του δρόμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Renault Zoe παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο σε μορφή concept το 2009 και παίρνοντας την τελική του μορφή ως μοντέλο παραγωγής τρία χρόνια αργότερα. Ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια ως η ηλεκτρική εναλλακτική στο Clio και συγκέντρωσε για την γαλλική εταιρία σχεδόν 285.000 πωλήσεις εκδημοκρατίζοντας την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης αλλά η ώρα που θα κάνει στην άκρη για να δημιουργήσει χώρο για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Renault, πλησιάζει.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Chief Operating Officer της εταιρίας, Fabrice Cambolive, που δήλωσε πως η προσέγγιση της Renault περιλαμβάνει δύο ολοκαίνουρια ηλεκτρικά μοντέλα με έμφαση στο ρετρό (βλ. R4 και R5) και δύο μοντέλα μη-ηλεκτρικά μοντέλα που θα συμπληρώνουν την γκάμα (Clio και Captur). Διευρύνοντας την οικογένεια της, η Renault θα έχει επίσης το νέο Megane και το νέο Scenic ενώ ο Cambolive συμπλήρωσε ότι η τέλεια γκάμα για την ευρωπαϊκή αγορά αποτελείται από 4 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 4 υβριδικά, για τα οποία ιδανικά, θα υπάρχει ένας κινητήρας και δύο με τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Προς το παρόν, η Renault δίνει προτεραιότητα στο C-segment με τα Megane και Scenic καθώς αυτά είναι που μπορούν να δώσουν τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους αλλά αφού ολοκληρωθεί η δουλειά σε αυτή την κατηγορία, θα στρέψει την προσοχή της στα compact μοντέλα. Σε κάθε περίπτωση, το Zoe δεν θα σταθεί δίπλα στα επερχόμενα Renault 4 και Renault 5 καθώς η γαλλική μάρκα θεωρεί πως η αποστολή του ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να αποχωρήσει. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αλλά γίνεται σαφές ότι το Zoe ήταν ένα μοντέλο ειδικών αποστολών, οπότε δεν έχει λόγο ύπαρξης όταν η ηλεκτροκίνηση γίνει η νέα κανονικότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό