33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το Recall έρχεται στα Copilot+PCs για να θυμάται ό,τι έκανες στον υπολογιστή σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα το «Recall», μια νέα λειτουργία για το Windows 11 που είχε ακουστεί υπό την ονομασία «AI Explorer». Αυτό το εργαλείο θα παρακολουθεί όλα όσα κάνετε και θα σας επιτρέπει να επιστρέφετε σε οποιαδήποτε στιγμή, όποτε θέλετε.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης της 20ής Μαΐου, η Microsoft αποκάλυψε ότι το Recall μπορεί να θυμάται εφαρμογές, ιστοσελίδες, συνομιλίες, αρχεία και πολλά άλλα. Επιπλέον, το Recall μπορεί να εμβαθύνει σε συγκεκριμένα αρχεία, όπως η εύρεση μιας συγκεκριμένης διαφάνειας σε μια παρουσίαση του PowerPoint.

Η εταιρεία περιγράφει το Recall ως εξής:

ο Recall χρησιμοποιεί τις προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας του Copilot+ PC για τη λήψη εικόνων της ενεργής οθόνης σας κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Τα στιγμιότυπα κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Recall για να εντοπίσετε το περιεχόμενο που έχετε δει στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας αναζήτηση ή σε μια γραμμή χρονοδιαγράμματος που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε στα στιγμιότυπά σας. Μόλις βρείτε το στιγμιότυπο που αναζητούσατε στο Recall, θα αναλυθεί και θα σας προσφέρει επιλογές αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενο. Το Recall θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξετε το στιγμιότυπο στην αρχική εφαρμογή στην οποία δημιουργήθηκε και, καθώς το Recall βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, θα ανοίγει το πραγματικό έγγραφο πηγής, την ιστοσελίδα ή το email σε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Αυτή η λειτουργικότητα θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της φάσης προεπισκόπησης του Recall.

Η περιγραφή της Microsoft για το Recall στο Windows 11 ακούγεται λίγο ανησυχητική όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, επομένως είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία να βεβαιωθεί ότι οι χρήστες της γνωρίζουν πώς λειτουργεί. Η επίσημη σελίδα FAQ διαβεβαιώνει ότι όλα αυτά τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται σε ένα ενιαίο χρονοδιάγραμμα και θα επεξεργάζονται τοπικά στη συσκευή σας.

Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι δεν θα αποθηκεύσει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας πουθενά αλλού εκτός από τον τοπικό σας υπολογιστή και δεν θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης της. Επίσης, θα μπορείτε να καθορίσετε ποιες εφαρμογές ή περιεχόμενο δεν θα πρέπει ποτέ να υποβάλλονται σε επεξεργασία από το Recall, καθώς και ότι θα αγνοεί αυτόματα «ορισμένα είδη περιεχομένου», όπως η InPrivate περιήγηση στο Microsoft Edge. Τέλος, θα μπορείτε να διακόπτετε τα στιγμιότυπα ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ σε ένα εικονίδιο στην περιοχή δίσκου.

Όπως αναμενόταν, το Recall θα είναι διαθέσιμο μόνο σε «Copilot Plus PCs» με επεξεργαστές Qualcomm και NPUs στο εσωτερικό τους, άρα όχι στα υπάρχοντα PCs με επεξεργαστές Intel ή AMD. Επίσης, θα πρέπει να διαθέσετε τουλάχιστον 25GB (τουλάχιστον 50GB στο δίσκο σας θα πρέπει να είναι ελεύθερα) από το δίσκο σας για να διατηρήσετε περίπου 3 μήνες στιγμιότυπων. Η εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Windows 11 θα σας επιτρέψει να αυξήσετε την κατανομή του αποθηκευτικού χώρου για το Recall.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Recall είναι προς το παρόν «βελτιστοποιημένο για τα αγγλικά, τα κινέζικα (απλοποιημένα), τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιαπωνικά και τα ισπανικά», αλλά η υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες είναι προγραμματισμένη, καθώς και ότι μπορείτε να ανακτήσετε πληροφορίες σε 160 γλώσσες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό