20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Radford Type 62-2 Pikes Peak θέλει να κατακτήσει την κορυφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι, η Radford Motors αναστήθηκε πριν από δύο χρόνια με την βοήθεια ηχηρών ονομάτων όπως αυτό του Jenson Button, του Ant Anstead και του Roger Behle με σκοπό να ενώσουν το παρελθόν με το παρόν μέσα από δημιουργίες όπως για παράδειγμα η Type 62-2 που αποτελεί έναν φόρο τιμής στην Lotus Type 62. Αναμιγνύοντας το κλασικό με το μοντέρνο και την παράδοση με την τεχνολογία, η Radford Type 62-2 αποτελεί ένα άριστο πρώτο δείγμα γραφής αλλά και ένα εντυπωσιακό υπόδειγμα του σκοπού της αγγλικής μάρκας που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την συμμετοχή στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Γι’ αυτό η Radford παρουσίασε την ομώνυμη έκδοση του μοναδικού μοντέλου της και τα πλάνα της να κατακτήσει την κορυφή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με την βοήθεια του οδηγού αγώνων, Tanner Foust. Το Radford Pikes Peak Edition είναι λοιπόν μία Type 62-2 που έχει απαλλαχθεί από τις υποχρεώσεις ενός αυτοκινήτου παραγωγής. Το αλουμινένιο πλαίσιο της πολιτικής έκδοσης έχει αντικατασταθεί από ένα ανθρακονημάτινο monocoque που δεν είναι μονάχα ελαφρύτερο και πιο στιβαρό αλλά και κατά 230 χιλιοστά φαρδύτερο, τα υποπλαίσια εμπρός και πίσω είναι νέα, η ανάρτηση έχει διαφορετική γεωμετρία και το αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα πολύ επιθετικό splitter στο εμπρός μέρος, άφθονους αεραγωγούς για την ψύξη των μηχανικών και μία τεράστια αεροτομή σε συνδυασμό με τον εξίσου τεράστιο διαχύτη στο πίσω μέρος ώστε να παράγει την μέγιστη δυνατή downforce.

Πίσω από την καμπίνα του οδηγού έχει τοποθετηθεί ο ίδιος supercharged V6 των 3.5 λίτρων που βρίσκουμε και στην Type 62-2 αλλά έπειτα από τις επεμβάσεις των μηχανικών, έχει φτάσει στο σημείο να παράγει περί τα 720 άλογα που καταλήγουν στον δρόμο μέσω των τροχών του πίσω άξονα, αφού περάσουν από ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με την Radford, η Pikes Peak Edition είναι ικανή για 0-96 km/h της τάξης των 2.2 δευτερολέπτων ενώ η ταχύτητα της αγγίζει τα 260 km/h και σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των νούμερων παίζει το εξαιρετικά χαμηλό βάρος που δεν υπερβαίνει τα 861 κιλά – περίπου 200 λιγότερα από το αυτοκίνητο δρόμου! Αυτό είναι λοιπόν το Radford Pikes Peak Edition και θα δούμε τι μπορεί να πετύχει στο βουνό, στα τέλη του Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό