21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το plan b των επιχειρήσεων στις τιμές και η έκπληξη στον Σκέρτσο, το φαρμάκι… της Αγαπηδάκη και ο φαρμακωμένος… Παναγιωτόπουλος και οι νοσταλγοί του λαχανόκηπου… στο Ελληνικό – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλύτερες μέρες…

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας – και ο … «επόπτης» του από το Μέγαρο Μαξίμου υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος – με την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της ακρίβειας από την 1η Μαρτίου, φαίνεται πως πήραν μία βαθιά ανάσα! Είδαν πως ο «πληθωρισμός των τροφίμων» τον Φεβρουάριο έπεσε στο 6,7% – δηλαδή μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης του! – και ευελπιστούν σε καλύτερες επιδόσεις τον Μάρτιο….

Το Πάσχα!

Μάλιστα! Χθες μίλησα με ένα παλιό και έμπειρο στέλεχος της αγοράς – από αυτούς που έχουν φάει την … διατίμηση «με το κουτάλι! – και μου έλεγε πως πράγματι και οι δικές του προβλέψεις είναι πως ο Μάρτιος θα είναι καλύτερος από Φεβρουάριο. Και μου εξήγησε πως σοφά έπραξαν αρκετές εταιρείες να πάρουν πίσω τους τιμοκαταλόγους τους και να τους αναμορφώσουν με χαμηλότερες τιμές. Είχαν κάθε λόγο να το κάνουν αυτό. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος πως έχουν μπροστά τους την πασχαλινή αγορά και θέλουν να την … απολαύσουν!

Ερχονται…

Ομως έλεγε – και μάλιστα μιλούσε με βεβαιότητα! – πως στο δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου θα πέσουν οι ανατιμήσεις σαν τη «βροχή». Και τούτο διότι δεν τις ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις αν στο θερινό τρίμηνο δεν θα μπορούν να κάνουν προσφορές. Αν όχι εντός τού Μαίου, άντε από τις 10 Ιουνίου….

Ο τουρισμός

Και τούτο διότι σ΄αυτό το διάστημα η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα, λόγω του μεγάλου τουριστικού κύματος. Και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, που θα λήγει η «ποινή» τους – της απαγόρευσης των προσφορών επί τρίμηνο – θα μπορούν να αξιοποιήσουν τον «μηχανισμό» των προσφορών για να εκμεταλλευτούν την αγορά του τελευταίου τετραμήνου του χρόνου που είναι και η πιο hot από πλευράς πωλήσεων….

Παρασπονδία

Βέβαια αφού η κυβέρνηση θα έχει περάσει από τον «κάβο» των ευρωεκλογών – όπως θα έχει περάσει… – όπως αντιλαμβάνεστε μικρή σημασία πλέον θα έχει και μία μικρή(;) παρασπονδία, στα πλαίσια της νομιμότητας φυσικά!

Εμπιστοσύνη;

Αυτό μου έλεγε ο συνομιλητής μου και πρόσθεσε πως οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της αγοράς, ιδιαίτερα της βιομηχανίας, είναι πλέον στο ναδίρ. Κυρίως αυτό το οποίο έχει προκαλέσει «ανήκεστο βλάβη(;)» στις σχέσεις των δύο πλευρών, πέραν όλων των άλλων, είναι η καθήλωση του μικτού περιθωρίου κέρδους στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2021.

Σωτηρία

Εχουν ζητήσει κατ΄επανάληψη οι επιχειρηματίες την επανεξέταση του, αλλά έχουν πέσει σε «τοίχο». Και δεν μπορούν να «χωνέψουν» ότι στο όνομα της πολιτικής διάσωσης της κυβέρνησης, ενόψει των ευρωεκλογών, θα πρέπει η η αγορά να λειτουργεί σε καθεστώς … «διατίμησης»!

—-

Φάρμακα…

Και από τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, με την πλειονότητα τους να αποτελούν βασικά είδη διαβίωσης, να περάσω σε έναν άλλον κλάδο. Επίσης σημαντικό για την καθημερινότητα μας και ιδίως για την υγεία μας.Και αναφέρομαι στα φαρμακεία. Χθες λοιπόν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε διοργανώσει μία ημερίδα με θέμα τα φάρμακα.Ανάμεσα του προσκεκλημένη ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη.

…και φαρμάκι

Η συζήτηση, λοιπόν, οδηγήθηκε στο ρόλο που πλέον καλούνται να διαδραματίσουν τα φαρμακεία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας.Και απ’ ότι φαίνεται οι φαρμακοποιοί καλούνται να σηκώσουν αυτό το βάρος.Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι χθες ήταν και η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου με τον εμβολιασμό κατά της Co έναντι 5 ευρώ…Φαρμάκι…

Ο φαρμακωμένος…

Πάντως, δεν ξέρω για τους ασθενείς αν η κυβέρνηση επιφυλάσσει φαρμάκι… στο κόστος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας, αλλά χθες στην ημερίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάποιος ένιωσε φαρμακωμένος…Ο λόγος για τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.Δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση αλλά εκείνος έκανε την εμφάνιση του για να διαμαρτυρηθεί…Φαρμακωμένος όπως ήταν τα πε και πλέον η συνέχεια στην πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν διεκδικήσει για τα καλά την εξουσία…

Το Ελληνικό

Φεύγω από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία και λέω να σας μεταφέρω, πάντα στο χώρο της οικονομίας, σε μία εμβληματική επένδυση.Ένα project που όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να αλλάξει τελείως τα δεδομένα της Αττικής, της χώρας αλλά και του τουρισμού.Φυσικά, αναφέρομαι στο έργο ανάπλασης της έκτασης του Ελληνικού και την εταιρεία που τρέχει το τεράστιο project, τη Lamda Development.

Οι λαχανόκηποι…

Η διοίκηση υπό τον CEO κ. Οδυσσέα Αθανασίου, βρίσκεται για μία ακόμη φορά αντιμέτωπη με ένα μίνι – κύμα κριτικής και αμφισβήτησης ως προς την πορεία των έργων και της επένδυσης.

Μάλιστα, όπως μου έλεγαν από το περιβάλλον της διοίκησης τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται έχουν να κάνουν με εκείνα της προηγούμενης δεκαετίας από εκείνους που ήθελαν να φτιάξουν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου λαχανόκηπους…

Πάντως, η αλήθεια είναι πως όποιος περνάει από την Ποσειδώνος μπορεί να μετρήσει από τους γερανούς στο εργοτάξιο μέχρι και τους πρώτους ορόφους του ουρανοξύστη Riviera Galleria. Όπως επίσης και τα έργα που αναπτύσσονται στο ρέμα Τραχώνων, το οποίο μετατρέπεται σε βιότοπο. Αλλά και στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά, η οποία επίσης αναμορφώνεται…

Τι να πω. Άδικο δεν έχει ο κ. Αθανασίου. Τα έργα φαίνονται. Το ζητούμενο είναι να τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό