18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το pickup της Kia ονομάζεται Tasman!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από έναν μήνα πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά επίσημα από την Kia για το λανσάρισμα του πρώτο pickup της κορεατικής μάρκας. Η επιβεβαίωση ήρθε με τη μορφή ενός σύντομου διαφημιστικού σποτ που ετοίμασε η Kia Αυστραλίας αλλά δυστυχώς, δεν παρείχε καμία ουσιαστική πληροφορία σχετικά με το μοντέλο. Λογικό καθώς ήταν το πρώτο μίας ολόκληρης σειράς αλλά ακόμα και έτσι, μας έδωσε κάποια στοιχεία. Η υπόθεση που κάναμε βάσει αυτών των στοιχείων επιβεβαιώνεται καθώς η Kia δήλωσε ότι το επερχόμενο pickup, το οποίο φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2025, θα ονομάζεται Tasman αντλώντας έμπνευση από την Θάλασσα της Τασμανίας και ταυτόχρονα τιμώντας τον εξερευνητή Abel Tasman που ανακάλυψε το νησί της Τασμανίας.
Το Kia Tasman θα έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό με τα Ford Ranger, Toyota Hilux, Isuzu D-Max κ.ά. να κονταροχτυπιούνται για την κυριαρχία στην κατηγορία των μεσαίων pickup εδώ και χρόνια και το μοντέλο της κορεατικής μάρκας να αποτελεί τη νέα είσοδο στην… αρένα αλλά η Kia γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και θα εφοδιάσει το Tasman με ότι χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη του απαιτητικού στην συγκεκριμένη κατηγορία, αγοραστικού κοινού. Η εμφάνιση του μοντέλου αναμένεται να είναι χαρακτηριστικά… τετράγωνη και σκληροτράχηλη καθώς δεν υπάρχει χώρος για χαριτωμενιές σε αυτή την κατηγορία ενώ όσον αφορά στα κινητήρια σύνολο, η Kia σίγουρα θα χρησιμοποιήσει κάποιο πετρελαιοκίνητο με πρώτο υποψήφιο τον κινητήρα των 2.2 λίτρων. Δεν αποκλείεται πάντως να προσφέρεται και το σύνολο των 3.0 λίτρων.

Το κακό είναι ότι το Kia Tasman προορίζεται για τις αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Κορέας και για κάποιες χώρες της Ασίας. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πλάνο ή έστω η πρόθεση να λανσαριστεί και σε άλλες αγορές στον κόσμο αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς γνωρίζουμε πως η κορεατική εταιρία εξελίσσει ήδη ένα pickup, αυτή τη φορά 100% ηλεκτρικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει σίγουρα στη Β. Αμερική. Ούτε σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουμε αν ηλεκτρικό pickup θα βρει τον δρόμο του και για την ευρωπαϊκή αγορά αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να ελπίζουμε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό