22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Nintendo Switch 2 θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν μας έδιναν ένα ευρώ κάθε φορά που κυκλοφορούσε κάποια φήμη για τον διάδοχο του Nintendo Switch τώρα θα είμασταν εκατομμυριούχοι, αλλά αυτή τη φορά ίσως βρισκόμαστε πιο κοντά στην αλήθεια από ποτέ άλλοτε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα VGC, η οποία επικαλείται πηγή εκ των έσω, η επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα της Nintendo θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024 και θα είναι και πάλι υβριδική.

Η νέα πληροφόρηση συμφωνεί τόσο με την προηγούμενη αναφορά της Nikkei νωρίτερα μέσα στο 2023 που έδινε το ίδιο χρονοδιάγραμμα λόγω των συζητήσεων που υπήρχαν με παρόχους εξαρτημάτων, αλλά και με την ενημέρωση των μετόχων του περασμένου Μαΐου από τη Nintendo που σημείωνε πως δεν επρόκειτο να δούμε νέο hardware από την εταιρεία πριν το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (σ.σ. Απρίλιος 2024).

Από την πλευρά της, η Nintendo αρνείται πεισματικά να αναφέρει το οτιδήποτε χειροπιαστό για το επόμενο βήμα της και μάλιστα είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου Shuntaro Furukawa πριν από μερικές εβδομάδες πως ακόμα ρίχνουν το βάρος στην μακροζωΐια που του προσφέρει το νέο software παρά σε νέο hardware.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχαμε τέτοιο ρυθμό πωλήσεων από πλευράς software, όπως για παράδειγμα το περυσινό Pokémon Scarlet and Violet και το φετινό The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, τα οποία πούλησαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια τεμάχια μέσα σε μόλις 3 ημέρες κυκλοφορίας.

Το Nintendo Switch έχει πουλήσει ήδη περισσότερα από 125 εκατομμύρια τεμάχια από το 2017 μέχρι σήμερα, όμως τον τελευταίο χρόνο έχει μειωθεί αρκετά ο ρυθμός των πωλήσεων και καταγράφονται μόνο πρόσκαιρες «εξάρσεις» που οφείλονται σε πολύ δυνατές κυκλοφορίες (π.χ. Pokémon, Zelda, Xenoblade Chronicles κλπ.).

Όποια και αν είναι η αλήθεια, αυτό που θα θέλαμε σίγουρα από το επόμενο Nintendo Switch είναι να υποστηρίζει τα παιχνίδια της πρώτης γενιάς.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό