20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Το Nichols Cars N1A είναι ένα αγνό σπορ μοντέλο 650 ίππων με βάρος μόλις 900 κιλά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Steve Nichols είναι πρώην μηχανικός της Formula 1 που εργάστηκε για λογαριασμό των Ferrari, Jaguar, Jordan, Sauber και McLaren, αναπτύσσοντας πολλά μονοθέσια, ανάμεσά τους τα McLaren MP4/3 και McLaren MP4/4. Ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησε ανθρακονήματα στα μονοθέσια της Formula 1, και τώρα προχώρησε στη δημιουργία της δικής του εταιρίας, της Nichols Cars, παρουσιάζοντας το πρώτο της αυτοκίνητο, το N1A.

Πρόκειται για ένα αγνό σπορ μοντέλο που φορά έναν κατασκευασμένο στο χέρι V8 LS3 7.000 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 650 ίππων. Μόλις 100 N1A θα κατασκευαστούν, με τον κινητήρα να διαθέτει στεγνό κάρτερ, drive-by-wire πεταλούδα γκαζιού και να είναι κατασκευής της Langford Performance Engineering (LPE).
Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με την εταιρία να λέει πως θα υπάρχουν και άλλα κιβώτια, προερχόμενα από την Graziano.

Με βάρος μόλις 900 κιλά, το αυτοκίνητο έχει σύστημα ESP στον βασικό εξοπλισμό, αλλά το ABS και το υδραυλικό τιμόνι είναι στον κατάλογο των έξτρα. Σχεδιαστικά ακολουθεί τον σχεδιασμό των παλιών Can-Am αγωνιστικών, φορά ζάντες 19″ μπροστά και 20″ πίσω, έχοντας ανεξάρτητη ανάρτηση μπροστά, με την πίσω να αποτελείται από διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτικές ράβδους.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο και στο εσωτερικό συναντάμε μόνο το βασικά. Η τιμή δεν ανακοινώθηκε, αλλά σίγουρα δεν θα είναι μικρή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό