20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το «never give up» της Λίβερπουλ, η συμβολή του Τσιμίκα και ένα πρωτάθλημα φωτιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ επικράτησε με δραματικό τρόπο της Φούλαμ στο «Άνφιλντ» (4-3) επιστρέφοντας από την… κόλαση και εμφάνισε για άλλη μία φορά φέτος την νοοτροπία του «never give up» που της είχε χαρίσει πολλούς τίτλους στο παρελθόν με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο. Καθοριστική με ένα… μελανό σημείο η παρουσία του Κώστα Τσιμίκα και το πρωτάθλημα είναι «ανοιχτό» για όλους!

Μπορεί να ακούγεται ολίγων τι υπερβολικό να συζητάμε για μία νίκη της Λίβερπουλ με τέτοιο σκορ, με τέτοιες δυσκολίες που αντιμετώπισε και με τόσα προβλήματα που παρουσίασε, ωστόσο σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι… σύμπτωση! Οι «ρεντς» κατάφεραν για άλλη μία φορά να επιστρέψουν από εις βάρους τους σκορ και από τους 31 βαθμούς που έχουν πάρει φέτος στην Premier League, οι 21 έχουν έρθει με αυτόν τον τρόπο! Φυσικά, κανείς άλλος δεν έχει περισσότερους στην κατηγορία.

Ακόμη και στο 3-2 της Φούλαμ στο 80ο λεπτό, δυσκολευόταν κανείς να αντιληφθεί το πώς μπορεί να έκανε ξανά το… θαύμα της η ομάδα του Κλοπ. Κι όμως αυτό ήρθε. Δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά γύρισαν το ματς… τούμπα, με τον Κώστα Τσιμίκα να έχει εκ νέου θετική συνεισφορά. Έχει την ασίστ στο 4ο γκολ του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, έχει τρέξει πολύ, έχει 3 κλεψίματα, 3 τάκλιν, 86% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του (43/50), 4 πάσες «κλειδιά» και 6/9 κερδισμένες μονομαχίες, μαζί με 2 επιτυχημένες ντρίμπλες σε αντιπάλους του.

Μοναδικό… ψεγάδι στην εμφάνισή του πρώην αμυντικού του Ολυμπιακού; Το ότι φέρνει μερίδιο ευθύνης στο 3ο γκολ της Φούλαμ, αφού δεν διεκδικεί την κεφαλιά με τον ΝτεΚόρδοβα Ριντ. Ανεξάρτητα πάντως, το γεγονός ότι παίρνει διαδοχικά παιχνίδια στα πόδια του τον βοηθά να βρει ρυθμό και για αυτό είναι διαρκώς όλο και καλύτερος. Η «μάχη» έτσι για την Premier League εξακολουθεί να είναι μεγάλη μετά την απώλεια βαθμών της Μάντσεστερ Σίτι και της Τότεναμ στην μεταξύ τους ισοπαλία (3-3).

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από την Λίβερπουλ και το ότι οι «ρεντς» έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους απευθείας στη φάση των «16» του Europa League, σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το… μέτωπο «Ευρώπη» για αρκετό καιρό ακόμα. Έτσι, μπορούν να αφοσιωθούν στο πρωτάθλημα, καθώς ακολουθούν αρκετές απανωτές απαιτητικές αναμετρήσεις και ποιος ξέρει, ίσως στο τέλος να δούμε τον Τσιμίκα να κατακτά και τον πολυπόθητο τίτλο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό