20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Mitsuoka Himiko είναι ένα… διαφορετικό Mazda MX-5

Ειδήσεις Ελλάδα

Για πολλούς το Mazda MX-5 είναι ένα τέλειο αυτοκίνητο. Σχεδιαστικά, μηχανικά, οδηγικά και με όποιον άλλο τρόπο μπορείς να φανταστείς. Υπάρχουν όμως κάποιοι στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου που βλέπουν το εμβληματικό roadster ως έναν λευκό καμβά πάνω στον οποίο μπορούν να δημιουργήσουν. Αυτοί οι κάποιοι ανήκουν στο ανθρώπινο δυναμικό της Mitsuoka και το αποκύημα της φαντασίας τους που παίρνει σάρκα και οστά στην ραχοκοκαλιά του MX-5 λέγεται Himiko.

Ένα μοντέλο που μοιάζει σαν την απάντηση στο ερώτημα “πώς θα ήταν το παιδί ενός Morgan Aero 8 και μίας Jaguar XK120 αν τα αυτοκίνητα μπορούσαν να ζευγαρώσουν”. Ένα μοντέλο με ιδιαίτερο χαρακτήρα που σίγουρα δεν απευθύνεται σε όλους αλλά το γεγονός ότι υπάρχει από το 2008 και ήδη από το 2018 βρίσκεται στην δεύτερη γενιά του αποδεικνύει ότι αυτοί στους οποίους απευθύνεται δεν είναι λίγοι. Είναι αρκετοί για να συντηρούν αυτή την παράνοια που για το 2024 είναι διαθέσιμη σε επτά διαφορετικά χρώματα όπως το French Mint Pearl Metallic, το Solid Grey, το Sunshine Orange, το Chiffon Ivory Metallic, το Jet Black Mica και τα καινούρια, Passion Red Metallic και Snowflake White Pearl Mica!

Για να έχεις μία ιδέα περί τίνος πρόκειται, να σημειώσουμε ότι το Mitsuoka Himiko βασίζεται στην τελευταία γενιά του Mazda MX-5 και είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτήν καθώς το μήκος του αγγίζει τα 4.58 μέτρα (έναντι 3.91 μέτρων του MX-5) και το πλάτος του τα 1.74 μέτρα ενώ για την κίνηση φροντίζει αποκλειστικά ο 1500άρης SkyActiv-G βενζινοκινητήρας των 131 ίππων που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο. Εκτός από το ολοκαίνουριο αμάξωμα δε, το Himiko προσφέρει νέες δερμάτινες επενδύσεις στην καμπίνα και όλη την τεχνολογία που κληρονομεί από το ανοιχτό Mazda. Η Mitsuoka ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 10 Himiko για το 2024 με την τιμή του κάθε ενός να ξεκινά από τα 6.787.000 yen ή περίπου €43.400 με την τρέχουσα ισοτιμία τη στιγμή που ένα απλό Mazda MX-5 κοστίζει περίπου τα μισά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό