23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το MiOS μόνο για την Κίνα, το MIUI 15 θα κυκλοφορήσει κανονικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόλις χτες «έσκασε» η πληροφορία από τον γνωστό και έγκριτο leakster Digital Chat Station πως η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό σύστημα MiOS ως αντικαταστάτη του περιβάλλοντος χρήσης MIUI και μάλιστα τόνισε πως το MIUI 14 (σ.σ. ξεκίνησε ήδη η διανομή του σε ορισμένα μοντέλα της εταιρείας φέρνοντας το Android 14) θα είναι η τελευταία έκδοση που βλέπουμε.

Παρόλα αυτά, σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα μια νέα αναφορά από το Xiaomiui, ένα εξειδικευμένο blog για τα θέματα που αφορούν την Xiaomi, το οποίο ισχυρίζεται πως το MiOS θα είναι αποκλειστικό για τις συσκευές της εταιρείας που κυκλοφορούν στην Κίνα, ενώ αναπτύσσεται με κανονικούς ρυθμούς η επόμενη μεγάλη έκδοση MIUI 15 για τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, ένα ενδεχόμενο λανσάρισμα του MiOS μόνο για την Κίνα έχει λογική, μιας και η Xiaomi κρατά αρκετά μοντέλα της αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά (βλ. Mix Fold 3) και δεν αποκλείεται πως θα θέλει να δοκιμάσει το νέο σύστημα για αρκετό καιρό προτού πάρει την απόφαση για γενικότερο λανσάρισμα. Κάτι παρόμοιο, άλλωστε, είχαμε δει στο παρελθόν και από τη HUAWEI με ο HarmonyOS.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό