16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Mini eMastered είναι ένα ηλεκτρικό restomod €150.000!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον κόσμο των restomods, η Da Brown Automotive είναι η Singer του κλασικού Mini. Μία εταιρία που ειδικεύεται στην αναπαλαίωση και τον εκμοντερνισμό του αυθεντικού Mini και το κάνει με πρωτοφανή εμμονή στην ποιότητα, την πολυτέλεια και την λεπτομέρεια. Γι’ αυτό οι δημιουργίες της, εκτός από τρομερά σπάνιες είναι και τρομακτικά ακριβές. Τώρα η Da Brown Automotive μπαίνει στο παιχνίδι των electromods παρουσιάζοντας το ολοκαίνουριο eMastered.

Με την πρώτη ματιά, ιδίως αν αυτή είναι μακρινή, το Mini eMastered δεν διαφέρει σημαντικά από ένα καλοσυντηρημένο παράδειγμα του κλασικού. Ίσως οι πιο παρατηρητικοί να διακρίνουν τη νέα μάσκα και τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα αλλά τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι’ αυτό που είναι πραγματικά το eMastered. Βλέπεις, κάτω από το σχεδόν αψεγάδιαστο αμάξωμα κρύβεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 97 ίππων και 175 Nm ροπής ο οποίος αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία 18.8 kWh.

Θα μου πεις ότι η μπαταρία είναι μικρότερη από αυτές που διαθέτουν σύγχρονα plug-in υβριδικά μοντέλα και θα έχεις δίκιο, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο πρέπει να κινήσει μόλις 640 κιλά (ούτε γραμμάριο περισσότερο απ’ όσο ζυγίζει το αντίστοιχο βενζινοκίνητο Mini), οπότε δεν υπήρχε λόγος ούτε για έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, ούτε για μία μεγαλύτερη μπαταρία.

Το Mini eMastered ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 8.5 δευτερόλεπτα και με το πόδι στο πάτωμα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 148 km/h της τελικής του ταχύτητας ενώ η μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 177 χιλιομέτρων. Όταν εξαντληθεί το φορτίο δε, χρειάζονται περίπου 3 ώρες σε μία τυπική οικιακή πρίζα για την αναπλήρωση του – ούτως ή άλλως, το eMastered δεν προορίζεται για ατελείωτα ταξίδια.

Η δουλειά της Da Brown Automotive πάντως δεν τελειώνει στον εξηλεκτρισμό του Mini. Το εσωτερικό είναι πρακτικά ολοκαίνουριο, γεμάτο πολυτελές δέρμα, αλουμινένια κουμπιά και διακόπτες, ένα σύγχρονο ηχοσύστημα της Pioneer που παρέχει συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto και ένα πανέμορφο, ξύλινο, τριάκτινο τιμόνι. Αν όλα αυτά δικαιολογούν την εξωφρενική αρχική τιμή των €150.000 περίπου (προ φόρων) είναι μία άλλη συζήτηση αλλά η χειροποίητη, exclusive φύση του Mini eMastered είναι αδιαμφισβήτητη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό