16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το MG EXE181 είναι ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η MG παρουσιάζει στην έκθεση Auto China 2024 με το πρωτοποριακό concept EXE181, ένα ηλεκτρικό hypercar με μονοθέσιο σχεδιασμό monocoque.

Με φουτουριστική εμφάνιση που θυμίζει τα αυτοκίνητα από games όπως το Vision Gran Turismo, αυτό το εντυπωσιακό ηλεκτρικό στέκεται εξαιρετικά χαμηλά στο έδαφος, έχοντας ένα σχήμα δάκρυ που συμβάλλει σε έναν εκπληκτικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,181.

Ενώ ορισμένα concept έχουν επιτύχει ακόμη χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας, όπως το 2022 Mercedes Vision EQXX και το 1954 Fiat Turbina, το EXE181 της MG χαιρετίζεται ως το σύγχρονο αντίστοιχο του ομώνυμου concept του 1959, το οποίο φέρεται να είχε ακόμη χαμηλότερο Cd 0,12.

Η ιστορική “βρετανική” μάρκα υπό την κινεζική SAIC Motor όχι μόνο ισχυρίζεται ότι διαθέτει ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα αλλά και ένα από τα ταχύτερα, επιταχύνοντας από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα.

Αν και δεν αποκαλύπτονται ακριβείς λεπτομέρειες για την τελική του ταχύτητα, η MG αφήνει να εννοηθεί ότι το EXE181 “αψηφά το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους”, υπενθυμίζοντας το επίτευγμα του προκατόχου του, ο οποίος έφτασε τα 410 χλμ/ώρα με τον θρυλικό Αμερικανό οδηγό αγώνων Phil Hill στο τιμόνι.

Στο εσωτερικό του, το EXE181 διαθέτει μια εξαιρετικά στενή εσωτερική διάταξη με ένα κάθισμα τοποθετημένο στο κέντρο και μια αγωνιστική ζώνη ασφαλείας, θυμίζοντας τη φουτουριστική αισθητική της μονοθέσιας Lamborghini Egoista.

Οι εικόνες στην οθόνη του τιμονιού υποδηλώνουν την παρουσία τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, υπονοώντας τετρακίνηση και συνδυασμένη απόδοση που ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Παρόλο που οι πιθανότητες για μια έκδοση παραγωγής φαίνονται μικρές, με το EXE181 να χρησιμεύει πιθανότατα ως όχημα επίδειξης για τις δυνατότητες της MG.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό