20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Lucid Air Sapphire κάνει το 0-96 χλμ/ώρα σε 1,89 δευτ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη του καλοκαιριού η Lucid παρουσίασε την Sapphire έκδοση του Air, η οποία φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.200+ ίππων, με σκοπό να “μπει στο μάτι” της Tesla και του Model S Plaid.
Τώρα, η αμερικάνικη εταιρία δίνει τα στοιχεία επιδόσεων του μοντέλου, τα οποία αν μην τι άλλο είναι πρωτόγνωρα και εντυπωσιακά. Το μόνο που απομένει είναι να αποδειχθούν και στη πράξη.1Η Lucid ανακοινώνει ότι το Air Sapphire ολοκληρώνει τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) σε 1,89 δευτερόλεπτα, τα 0-100 μίλια/ώρα (0-161 χλμ/ώρα) σε 3,87 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 205 μίλια/ώρα (330 χλμ/ώρα). Από την πλευρά της, η Tesla αναφέρει ότι το Model S Plaid κάνει τα 0-60 μίλια/ώρα σε 1,99 δευτ. και έχει τελική ταχύτητα 200 μίλια/ώρα (322 χλμ/ώρα).
Η Lucid δεν ανακοινώνει τον ακριβή χρόνο για το 400άρι, αλλά αυτό αναμένεται να είναι κάτω από 9 δευτ., όπως έχει αρχικά εκτιμηθεί. Οι αριθμοί είναι σίγουρα “τρελοί” για ένα πολυτελές σεντάν, αλλά η Lucid υπόσχεται ότι το Air Sapphire είναι πολύ περισσότερα από ένα αυτοκίνητο που επιταχύνει γρήγορα.

Η αμερικάνικη εταιρία ισχυρίζεται ότι τα οχήματα ανάπτυξης έχουν καταγράψει ανεπίσημους χρόνους ρεκόρ σε μεγάλες πίστες, σημαντικά καλύτερους από πολλά διάσημα hypercars.
To Air Sapphire είναι το πιο ισχυρό σεντάν στον κόσμο, καθώς διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα σε κάθε πίσω τροχό, με τον τρίτο να είναι τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα. Προς το παρόν, η εταιρεία αναφέρει μόνο ότι η συνολική ισχύς τους είναι πάνω από 1.216 ίππους (895 kW), καθώς το τελικό νούμερο θα ανακοινωθεί λίγο πριν το λανσάρισμα του.2Διάβασε περισσότεραΕπίσημο: Lucid Air Sapphire, με τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.200+ ίππων

Η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τις παραδόσεις να ακολουθούν λίγο αργότερα. Το Air Sapphire θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή, με την τιμή του στις ΗΠΑ να ξεκινά από τα 249.900 δολάρια.
To Air Sapphire είναι το πιο ισχυρό σεντάν στον κόσμο, καθώς διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα σε κάθε πίσω τροχό, με τον τρίτο να είναι τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα. Προς το παρόν, η εταιρεία αναφέρει μόνο ότι η συνολική ισχύς τους είναι πάνω από 1.216 ίππους (895 kW), καθώς το τελικό νούμερο θα ανακοινωθεί λίγο πριν το λανσάρισμα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό