18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Kia Sorento αλλάζει δραστικά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τις τελευταίες δημιουργίες της Kia έχουμε φτάσει στο σημείο όποτε παρουσιάζει κάτι νέο ή ανανεωμένο, άσχετα με το αν αφορά κατ’ ανάγκη την δική μας αγορά, να στρέφουμε την προσοχή μας καθώς η κορεατική εταιρία βρίσκει τακτικά τρόπους να μας εκπλήξει. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έχει να κάνει με το facelift του Sorento, ενός μοντέλου που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και κυκλοφόρησε λίγο αργότερα για να ανανεωθεί υιοθετώντας την τελευταία εκδοχή της σχεδιαστικής ταυτότητας της Kia μόλις 3 χρόνια αργότερα!

Από το πλάι δεν φαίνονται ιδιαίτερες διαφορές ανάμεσα στο προ-facelift και το facelift μοντέλο αν εξαιρέσει κανείς τα νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος ενώ και στο πίσω μέρος, η πιο σημαντική αλλαγή εντοπίζεται στα ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα που έχουν αποκτήσει νέα γραφικά και στη νέα εκδοχή του Sorento δεν διαιρούνται από το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ ενώ και το φως της ομίχλης έχει μετατοπιστεί χαμηλότερα. Το εμπρός μέρος όμως είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση καθώς εκεί η Kia προχώρησε σε ριζικές αλλαγές ώστε να μπορέσει να αλλάξει τα φωτιστικά σώματα με τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας ενώ και το σήμα της εταιρίας έχει μετατοπιστεί από την γρίλια, στο κάτω μέρος του καπό. Σε κάθε περίπτωση και η γρίλια νέα είναι, όπως και τα φώτα ομίχλης στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, στην επίσης ανασχεδιασμένη εισαγωγή αέρα πάνω από το ασημένιο ψευδο-προστατευτικό.

Στο εσωτερικό το σκηνικό είναι σε μεγάλο βαθμό γνώριμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές. Οι μεγάλοι, κάπως άκομψοι κάθετοι αεραγωγοί στο κέντρο του ταμπλό για παράδειγμα, έχουν δώσει την θέση τους σε πολύ πιο λεπτούς και διακριτικούς ώστε να απελευθερωθούν πολύτιμα… τετραγωνικά για την μεγαλύτερη οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Εκμοντερνισμένα είναι και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού που είναι πλέον αφής όπως στο EV6 και το Sportage ενώ ως facelift και μάλιστα εκτενές, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει νέα χρώματα για τις επενδύσεις της καμπίνας όπως το Interstellar Grey, το Volcanic S, και το Cityscape Green. Όπως συνηθίζει η Kia και οι υπόλοιπες μάρκες του Hyundai Group, αυτή είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην οποία αποκαλύπτεται μονάχα το design. Για πληροφορίες που αφορούν τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα και τυχόν άλλες αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε τον δεύτερο… γύρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό