20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Jeep Wrangler ανανεώνεται διακριτικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Jeep Wrangler είναι από εκείνα τα αυτοκίνητα που κρύβουν αριστοτεχνικά την ηλικία τους. Το design είναι ούτως ή άλλως διαχρονικό και οι σχεδιαστές της αμερικανικής εταιρίας έχουν επίγνωση και αποφεύγουν τις αμφιλεγόμενες επιλογές που θα θέσουν σε κίνδυνο αυτό το χαρακτηριστικό. Η τρέχουσα γενιά για παράδειγμα, είναι ήδη 5 ετών και αν δεν το επισήμανα, ούτε που θα το σκεφτόσουν. Θα μπορούσε να συνεχίσει την πορεία του στην αγορά χωρίς καμία αλλαγή και κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, όμως η Jeep αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πολύ μικρό και πολύ διακριτικό facelift.

Το ανανεωμένο μοντέλο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης και η πιο σημαντική αλλαγή, ως συνήθως, εντοπίζεται στο εμπρός μέρος και πιο συγκεκριμένα, στην εμβληματική γρίλια του Wrangler. Πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα που θέλει ολοένα και μεγαλύτερες γρίλιες, η Jeep μίκρυνε την δική της ενώ τα χαρακτηριστικά 7 slots είναι βαμμένα μαύρα σε όλες τις εκδόσεις εκτός από το Wrangler Sahara και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βελτιώνουν την ψύξη του κινητήρα. Για πρώτη φορά δε, η Jeep προσφέρει ένα εργοστασιακό βίντσι για τα μοντέλα Rubicon ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης με ζάντες ελαφρού κράματος από 17 έως 20 ίντσες με ελαστικά που μπορούν να φτάσουν σε διάμετρο έως και τις 35 ίντσες, νέες μαλακές ή σκληρές οροφές συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης “Sky One-Touch” κ.ά.

Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η νέα οθόνη 12.3 ιντσών που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Wrangler, όμως αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή. Το μέγεθος της νέας οθόνης ανάγκασε τους σχεδιαστές να τοποθετήσουν μικρότερους, παραλληλόγραμμους αεραγωγούς από κάτω της ενώ διαφορετικά είναι και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού/εξαερισμού. Υπάρχει όμως και μία αναβάθμιση που δεν είναι ορατή αλλά σίγουρα βελτιώνει την εμπειρία χρήσης, καθώς μαζί με τη νέα οθόνη έχει έρθει και η τελευταία εκδοχή του Uconnect 5 συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που περιλαμβάνει πληθώρα συνδεδεμένων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένου του λεπτομερούς ψηφιακού οδηγού off-road διαδρομών “Trails Offroad”.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων αν και κάποιες επιλογές δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα δεδομένου ότι η Jeep έχει δεσμευτεί για τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας της ήδη από το 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό