21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Το Iveco eDaily σπάει ρεκόρ ρυμουλκώντας 153 τόνους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιο είναι το ελαφρύ επαγγελματικό ηλεκτρικό βαν που μπορεί να ρυμουλκήσει το μεγαλύτερο βάρος και ποιο είναι αυτό το βάρος; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα άλλαξε πρόσφατα με την Iveco να καταρρίπτει το σχετικό ρεκόρ Guinness με το αμιγώς ηλεκτρικό eDaily που κατάφερε να ρυμουλκήσει 153.58 τόνους για τουλάχιστον 30.50 μέτρα όπως ορίζουν οι κανόνες του Guinness World Records. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το τι είναι το Iveco eDaily. Αυτό είναι εύκολο: το ηλεκτρικό αδερφάκι του θερμικού Daily που έρχεται με μία, δύο ή τρεις αρθρωτές μπαταρίες και κατά συνέπεια, χωρητικότητα 37, 74 ή 111 kWh καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων και 400 Nm ροπής τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Η εμβέλεια αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP ενώ παρέχεται στους πελάτες η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών όσον αφορά στο βάρος, την διαμόρφωση της καμπίνας και της καρότσας. Στο τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού βαν κάθισε για λόγους συμβολισμού ο “Strongest Man” της Αγγλίας, Adam Bishop ενώ ο… στίβος στήθηκε στο Blackbushe Airport στο Surrey επειδή ο διάδρομος, το οδόστρωμα και η κλίση πληρούν τις προδιαγραφές του Guinness World Record.

Αυτό λοιπόν είναι το Iveco eDaily. Θέλεις να μάθεις τι κατάφερε να ρυμουλκήσει; Τι ήταν αυτό που ζύγιζε 153 τόνους και 580 κιλά; Ακριβώς πίσω από eDaily ήταν ένα Iveco X-Way Strator φορτηγό που κουβαλούσε ένα χωματουργικό της Collard Group και άλλους 7 τόνους έρμα, μία ανατροπή Iveco X-Way 8×4 και ένα πυροσβεστικό, all-terrain φορτηγό. Όλα αυτά “κούμπωσαν” πάνω στο ηλεκτρικό βαν με έναν ειδικά σχεδιασμένα κοτσαδόρο της Mike Parker Design επειδή όπως καταλαβαίνεις η ασφάλεια παίζει πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο, ειδικά σε τέτοιου είδους εγχειρήματα ενώ την πλατφόρμα ζύγισης παρείχε η Micro Weighing Solutions αφού για να έχει την επίσημη σφραγίδα του Guinness World Records το βάρος-ρεκόρ έπρεπε να πιστοποιηθεί από όργανα μέτρησης ακριβείας.

Το ”High Power” mode λειτουργίας του αμιγώς ηλεκτρικού βαν έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο προοριζόταν και με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, το Iveco eDaily κατάφερε να ρυμουλκήσει 153.58 τόνους  για κάτι περισσότερο από 30 μέτρα. Όχι ότι θα είχε πρόβλημα να συνεχίσει αλλά αυτό χρειαζόταν για το ρεκόρ οπότε… Μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να πούμε λοιπόν ότι το ηλεκτρικό βαν της Iveco δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία να ρυμουλκήσει τους 3.5 τόνους που δηλώνει επίσημα η εταιρία!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό