18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Instagram θα στέλνει κωδικούς 2FA μέσω WhatsApp

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποδεδειγμένα από διάφορες δοκιμές είμαστε πλέον σε θέση να ξέρουμε πως μία από τις καλύτερες μεθόδους ασφαλείας για τη σύνδεση σας σε μια υπηρεσία θα ήταν η χρήση του προτύπου 2FA.
Αυτό προσθέτει βασικά ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, ώστε σε περίπτωση που ένας χάκερ μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να εισέλθει χωρίς τον κωδικό 2FA. Ως επί το πλείστον, τα 2FA αποστέλλονται μέσω SMS, αλλά το Instagram διερευνά κάτι άλλο.

Σύμφωνα με τον Alessandro Paluzzi, φαίνεται ότι το Instagram δοκιμάζει δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να στείλουν τους κωδικούς 2FA μέσω WhatsApp. Είναι ενδιαφέρον ότι το WhatsApp θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί δεδομένου ότι το WhatsApp απαιτεί σύνδεση στο web, πράγμα που σημαίνει ότι τα SMS θα εξακολουθούν να είναι ένας τρόπος λήψης κωδικών 2FA, αλλά υποθέτουμε ότι δίνει στους χρήστες μια επιπρόσθετη επιλογή και συνάμα αποτελεί και μια νέα εναλλακτική λύση.

Ουδέν σχόλιο έχει γίνει για το πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η λειτουργία, αλλά φαίνεται ότι βρίσκεται σε δοκιμή, οπότε πιθανώς θα πρέπει να παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε η νέα λειτουργία να είναι προσβάσιμη σε μεγαλύτερο κοινό.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό