16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Hyundai Kona είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην τελική εκδήλωση του 17ετούς πλέον ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πίστα των Μεγάρων, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Γιώργου Βασιλάκη, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου/μελών του θεσμού.

Το παρών έδωσαν στελέχη εταιρειών της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, επιλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Το Hyundai Kona συγκέντρωσε συνολικά 391 βαθμούς, έναντι 326 του Jeep Avenger και 305 του MG4, τα οποία ακολούθησαν το Κορεατικό SUV στο βάθρο. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν τα MG ZS και Peugeot 408, με 252 και 249 βαθμούς αντίστοιχα. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Hyundai Kona:391 βαθμοίJeep Avenger:326 βαθμοίMG4:305 βαθμοίMG ZS:252 βαθμοίPeugeot 408:249 βαθμοίRenault Austral:222 βαθμοίKia Niro:212 βαθμοίNissan X-Trail:207 βαθμοίCitroen C4 X:200 βαθμοίHonda Civic e:HEV:184 βαθμοίDacia Spring:152 βαθμοί

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Συλλόγου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι 27 έμπειροι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού Τύπου. Κάθε δημοσιογράφος είχε στη διάθεσή του 100 βαθμούς για να απονείμει στα υποψήφια μοντέλα –που φέτος λόγω ισοψηφίας ήταν 11– δίνοντας ως μέγιστη βαθμολογία το 20 και ως ελάχιστη το 5. Η τελική βαθμολογία για την ανάδειξη του νικητή διαμορφώθηκε σταδιακά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς οι ψήφοι των 27 μελών ανακοινώνονταν μία προς μία, με αλφαβητική σειρά.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ευχαριστεί για άλλη μια φορά ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο Αναστασιάδη για την ευγενική, όπως πάντα, παραχώρηση του χώρου του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, τόσο για την οδήγηση των 11 υποψηφίων μοντέλων από τα μέλη του θεσμού την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, όσο και για την τελετή απονομής.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των ελαστικών «Continental» και της οινοποιίας «La tour Melas», ενώ προηγήθηκε αγώνας δεξιοτεχνίας στην πίστα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΠΑΣΥΔΑΜ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό