19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Google Wallet προσθέτει υποστήριξη για τα πάσο και τα εισιτήρια του Apple Wallet

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη χρονιά, το Google Wallet εισήγαγε μια νέα λειτουργία που επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται κάρτες επιβίβασης και εισιτήρια εκδηλώσεων με άλλους μέσω ενός link. Αυτή η λειτουργία σχεδιάστηκε ως ένας βολικός τρόπος για να μοιράζονται τα πάσο με φίλους και συγγενείς, αλλά κυρίως για όσους δεν είχαν πραγματικά εγκατεστημένη την εφαρμογή Google Wallet στις συσκευές τους, όπως οι χρήστες iOS. Τώρα, κυκλοφορεί μια νέα ενημερωμένη έκδοση που επεκτείνει αυτό το θέμα και επιτρέπει πλέον τη χρήση των πάσο του Apple Wallet και στο Google Wallet.

Αυτό το update έχει ως στόχο να μειώσει τη διαφορά με το Apple Wallet. Η Apple κατέχει για την ώρα το πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα λόγω της ευρείας χρήσης του μεταξύ εφαρμογών και υπηρεσιών που διανέμουν ψηφιακά εισιτήρια και πάσο στα iPhone. Επιπλέον, παρέχει μια πιο βελτιωμένη και ολοκληρωμένη εμπειρία για τους χρήστες, καθώς τις περισσότερες φορές παρέχει την επιλογή “Προσθήκη στο Apple Wallet”.

Αυτό δεν συνέβαινε πάντα με τις συσκευές Android, καθώς η λειτουργία “Προσθήκη στο Google Wallet” δεν είναι τόσο καθολικά διαθέσιμη και αναγνωρισμένη. Ωστόσο, με το Google Wallet να υιοθετεί υποστήριξη για τα αρχεία “pkpass”, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προσθήκη πάσων στο Apple Wallet στο iPhone, αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα και να βοηθήσει στην τυποποίηση της διαδικασίας τόσο στις συσκευές Android όσο και στις συσκευές iPhone.

Με την επέκταση της υποστήριξης των αρχείων “pkpass”, οι συσκευές Android μπορούν πλέον να προσφέρουν παρόμοιο επίπεδο ευκολίας και ενσωμάτωσης όσον αφορά την προσθήκη εισιτηρίων και πάσων. Αυτή η νέα λειτουργία του Google Wallet θα μπορούσε ενδεχομένως να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο πλατφορμών όσον αφορά τις υπηρεσίες ψηφιακών εισιτηρίων.

Όπως υποσχέθηκε η Google πριν από ένα χρόνο, η υποστήριξη αυτή αρχίζει τώρα να φτάνει σε ορισμένους χρήστες Android. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι χρήστες επιβεβαιώνουν ότι τα αρχεία “pkpass” ανοίγουν στο Wallet και εισάγονται με επιτυχία στην εφαρμογή, η λειτουργία εξακολουθεί να αποτελεί ενημέρωση από την πλευρά του server της Google.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό