23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το flash.gr στα 70ά βραβεία του ΠΣΑΤ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Αθλητικοί Συντάκτες – Μέλη του ΠΣΑΤ έχουν ψηφίσει για την ανάδειξη των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2023, οι οποίοι θα βραβευτούν στην 70ή Ετήσια Γιορτή του Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Φυσικά, το flash.gr δίνει το «παρών» στην μεγάλη αυτή εκδήλωση και σας μεταφέρει το κλίμα και τις εξελίξεις, καθώς και τους μεγάλους νικητές!

Ο Δημήτρης Δράκος βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής και σάς κρατάει ενήμερους για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για αυτήν την μεγάλη τελετή απονομής, στην οποία οι Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ανακηρύχθηκαν οι κορυφαίοι για το 2023. Ο Μίμης Δομάζος, ένας από τους μεγαλύτερους «θρύλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι επίσης στα βραβεία.

Στην μεγάλη αυτή γιορτή παρευρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Βρούτσης, ο μικρός Γιαννάκης, αλλά και ο Νίκος Γκάλης μεταξύ άλλων.

Eurokinissi

Ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και στο μπάσκετ ειδικότερα και έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της βίας.

Επιπλέον, ο Μίμης Δομάζος βράβευσε τον Αντώνη Αντωνιάδη για τη δική του συμβολή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κορυφαίος αθλητής για το 2023 ψηφίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος μέσα στο 2023 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου. Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του, αφού εκείνος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω της προετοιμασίας του. Στην τελική 3άδα επίσης συμπεριλήφθηκαν οι Λευτέρης Πετρούνιας (ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το χάλκινο στο ευρωπαϊκό) και ο Στέφανος Ντούσκος (2ος στο σκιφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος).

Στις γυναίκες κορυφαία αθλήτρια αναδείχτηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 35χλμ βάδην, αλλά δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση γιατί κάνει προετοιμασία αυτή την περίοδο στην Αυστραλία. Οι άλλες δύο της τελικής 3άδας ήταν η Άννα Κορακάκη (χρυσό 10μ. Αεροβόλου Πιστολιού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ασημένιο 25μ. Πιστολιού Στάνταρντ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής) και η Άννα Ντουντουνάκη (πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδας σε 25αρα πισίνα).

Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας για το 2023 πήρε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι άλλες δύο φιναλίστ ήταν η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ.

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Θοδωρής Βλάχος, ενώ στην τελική τριάδα βρέθηκαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιώργος Πομάσκι.

Αναλυτικά οι φετινές ειδικές τιμητικές διακρίσεις:

Πρεσβευτής φιλίας του ΠΣΑΤ για το 2024 ο Γιάννης Παπαστεφανάκης

Ο ΠΣΑΤ ανακήρυξε «Πρεσβευτή Φιλίας» του Συνδέσμου για το 20224 τον Γιάννη Παπαστεφανάκη για τα μηνύματα κατά της οπαδικής βίας που στέλνει στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Ο μικρός Γιαννάκης έκλεψε την παράσταση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όταν φωτογραφήθηκε τόσο με τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης ομάδας του, δηλαδή του ΠΑΟΚ, όσο και με τους Κυπελλούχους παίκτες της ΑΕΚ, σηκώνοντας το τρόπαιο μαζί τους, αφού ο αδελφός του Ευθύμης είναι φίλαθλος της Ένωσης.

Βραβεία Παρίσι… ερχόμαστε:

Άννα Ντουντουνάκη (Κολύμβηση)Θεοδώρα Γκουντούρα (Ξιφασκία)Δέσποινα Μεταξία Γεωργιάδου (Ξιφασκία)

Οι Έλληνες… στοχεύουν καλύτερα:

Άννα Κορακάκη (Σκοποβολή/10μ. Αεροβόλο Πιστόλι, 25μ Πιστόλι & 25μ. Πιστόλι Στάνταρντ)Ευθύμης Μίτας (Σκοποβολή/Σκητ)Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (Σκοποβολή/Σκητ)Εμμανουέλα Κατζουράκη (Σκοποβολή/Σκητ)

Ανερχόμενα Ταλέντα

Αρίωνας Κολιτσόπουλος-Ανερχόμενο ταλέντο στην ΠάληΆννα Μαρία Τριφύλλη-Ανερχόμενο ταλέντο στην ΠυγμαχίαΠαναγιώτης Μακρυγιάννης-Ανερχόμενο ταλέντο στην ΚωπηλασίαΜαρία Στρατουδάκη-Ανερχόμενο ταλέντο στην Άρση ΒαρώνΙακωβίνα Κερκέζου (17 ετών) & Δανάη Γιαννούλη (15 ετών) – Ανερχόμενα ταλέντα στην Ιστιοπλοΐα Τιμητική Διάκριση στον Αλέξανδρο ΓκιννήΤιμητική Διάκριση στον Γιάννη ΠαπαδογιαννάκηΈπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς στην Οικογένεια Ξένου για την προσφορά της στον ελληνικό Αθλητισμό και την κοινωνίαΣύλλογο «Δρομείς Ελπίδας»Φώτης Ζησιμόπουλος Για τους διεθνείς άθλους του στις υπεραποστάσειςΈπαθλο Ήθους στον Διαιτητή ποδοσφαίρου Αργύρη ΚατσίνηΓιώργος Χειλαδάκης – Για την ανάπτυξη του Φίλαθλου ΠνεύματοςΒάσια Γιαννακά – Για την προσφορά της στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικώνΌμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας – Για τα 97 χρόνια αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράςΤιμητική Διάκριση στον Αντώνη ΓλύκαΤιμητική Διάκριση στον Καλλίνικο ΚρεάνγκαΤιμητική Διάκριση στην Ομάδα Cheerleading «Αμαζόνες»Τιμητική Διάκριση στην Ομάδα Cheerleading «Ελληνικό Αστέρι»Τιμητική Διάκριση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός & στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό