20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το facelift της Porsche Cayenne ξεκινά από την καμπίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τη νέα Cayenne, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στις 18 Απριλίου, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάη, θα κάνει το ντεμπούτο του και ένα “ρηξικέλευθο concept προβολής και ελέγχου”, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Porsche. Με πιο απλά λόγια, η Porsche παρουσιάζει την καμπίνα της ανανεωμένης Cayenne η οποία ενσωματώνει για πρώτη φορά σε όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αρκετά στοιχεία που προέρχονται από την αμιγώς ηλεκτρική Taycan – στοιχεία όπως η κυρτή οθόνη που φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και το νέο τιμόνι μεταξύ άλλων.

Μπροστά από τον οδηγό λοιπόν, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό, κυρτό πάνελ που λειτουργεί ως ένας πλήρως και πλήρως παραμετροποιήσιμος, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.6 ιντσών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το στροφόμετρο, την online πλοήγηση, το σύστημα Night Vision Assist ή το 3D σύστημα υποβοήθησης οδήγησης να είναι στο προσκήνιο ενώ διαθέσιμο είναι και ένα mode μειωμένης προβολής αλλά και το κλασικό που μεταφέρει τα τυπικά όργανα της Porsche στην ψηφιακή εποχή. Η έμφαση στην ψηφιοποίηση της καμπίνας δεν σημαίνει ότι η γερμανική εταιρία εξοστράκισε όλα τα αναλογικά χειριστήρια. Αντιθέτως, τα έχει συγκεντρώσει όλα γύρω από το τιμόνι για την εύκολη και ενστικτώδη χρήση τους ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στα δεξιά του τιμονιού έχει μεταφερθεί και ο επιλογέας για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δημιουργώντας χώρο στην κεντρική κονσόλα για ένα νέο, μεγάλο πάνελ ελέγχου με επιπλέον αναλογικά χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού. Ο συνδυασμός των χειριστηρίων αφής με απτική ανάδραση και των μηχανικών διακοπτών καθώς και ενός φυσικού ρυθμιστή της έντασης για το ηχοσύστημα, εξασφαλίζει αυξημένη πρακτικότητα αλλά και την premium αίσθηση που περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο όπως η Porsche Cayenne, ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο που δημιουργείται στην κεντρική κονσόλα από την μεταφορά του επιλογέα ταχυτήτων.

Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται τοποθετημένη η οθόνη 12.3 ιντσών του συστήματος infotainment ενώ ένα ολοκαίνουριο στοιχείο στην Cayenne είναι η προαιρετική οθόνη 10.9 ιντσών που είναι μπροστά από τον συνοδηγό. Μέσα από αυτή την οθόνη αφής, ο συνοδηγός μπορεί να αποφορτίσει τον οδηγό επιλέγοντας την υπηρεσία media ή αναλαμβάνοντας τον χειρισμό του συστήματος πλοήγησης και το καλύτερο είναι ότι η προσοχή του οδηγού δεν αποσπάται χάρη σε μία ειδική επίστρωση που κάνει αυτή την οθόνη “αόρατη”. Κατά τα άλλα, ο σχεδιασμός του εσωτερικού της ανανεωμένης Porsche Cayenne αντικατοπτρίζει τον σπορ χαρακτήρα του μεγάλου SUV και τον συμπληρώνει με “δυναμική πρακτικότητα, πολυτελή άνεση” και κάποια νέα στοιχεία όπως για παράδειγμα η αυξημένη έμφαση στο οριζόντιο επίπεδο που δημιουργεί την αίσθηση του μεγαλύτερου πλάτους αλλά και οι ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί. Από το πακέτο δεν θα μπορούσε να λείπει η βελτιωμένη συνδεσιμότητα όπως εκφράζεται μέσα από τον κλιματιζόμενο χώρο για το smartphone (κλιματιζόμενο γιατί η επαγωγική φόρτιση ανήκει στον standard εξοπλισμό και είναι πιο αποδοτική με αυτόν τον τρόπο), τις 4 θύρες USB-C, την ενσωμάτωση online υπηρεσιών αλλά και τα Apple CarPlay και Android Auto φυσικά. Περισσότερα για τη νέα Porsche Cayenne θα αποκαλυφθούν στο εγγύς μέλλον, οπότε μείνε συντονισμένος για τις λεπτομέρειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό