22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το ESPN ‘έκοψε’ τη Ρέιτσελ Νίκολς και την εκπομπή της για ρατσιστικά σχόλια που ηχογραφήθηκαν και διέρρευσαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γνωστή δημοσιογράφος Ρέιτσελ Νίκολς υπέστη τις συνέπειες των όσων ακούστηκαν να λέει το 2020 σε σύμβουλο του Λεμπρόν Τζέιμς για πρώην συνάδελφό της στο ESPN λόγω του χρώματός της.

Αν τα γραπτά μένουν και ακολουθούν έναν δημοσιογράφο έως το τέλος της επαγγελματικής πορείας του στο χώρο, την εποχή των smartphones και των άλλων “έξυπνων” συσκευών τα λόγια ηχογραφούνται. Και μπορούν να προκαλέσουν αναπόφευκτη ζημιά. Η δημοσιογράφος Ρέιτσελ Νίκολς δεν ήξερε ότι η προ ενός έτους συζήτησή της με τον Άνταμ Μέντελσον, μακροχρόνιο συνεργάτη-σύμβουλο του Λεμπρόν Τζέιμς, στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Ορλάντο κατά τη διάρκεια της περσινής “Φούσκας” του ΝΒΑ αποθηκεύεται. Συνέβη εν αγνοία της. Ούτε, εκ προτέρων, περίμενε ότι, με όποιον τρόπο, θα καταλήξει στα γραφεία των New York Times και θα τη φέρει σε τρομερά δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα -προτού συμπληρωθούν δύο μήνες από τη διαρροή- να χάσει τη θέση της στο ESPN και να διακοπεί η προβολή της εκπομπή της.

Αφού όμως μεσολάβησαν όλα αυτά, η 48χρονη ρεπόρτερ-παρουσιάστρια ήταν, οπωσδήποτε προετοιμασμένη για ό,τι ακολούθησε. Αν και είχε δικαιολογηθεί άμεσα ζητώντας συγγνώμη για εκείνα που ακούστηκαν να λέει, είχε καταλάβει πως δεν ήταν δυνατόν να μην φέρει συνέπειες το “αν πρέπει να της δώσεις περισσότερα πράγματα να κάνει επειδή αισθάνεσαι πίεση για την άθλια μακροχρόνια επίδοσή σου στη διαφορετικότητα, την οποία παρεμπιπτόντως γνωρίζω προσωπικά από τη θηλυκή πλευρά της, ας το κάνετε. Απλώς βρείτε κάπου αλλού. Δεν πρόκειται να το βρείτε από μένα ή να πάρετε το δικό μου” που έβγαινε αβίαστα από το στόμα της Νίκολς επικρίνοντας την πολιτική διαχείρισης της Μαρία Τέιλορ. Μιας μαύρης δημοσιογράφου, η οποία είχε αναλάβει την κάλυψη των NBA Finals του 2020 μέσω του NBA Countdown. Κάτι για το οποίο η Νίκολς είχε ενστάσεις τουλάχιστον.

Το αμερικανικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι αφενός η Νίκολς παύεται των καθηκόντων της αφετέρου το “Jump”, η εκπομπή που παρουσίαζε από το 2016, αφαιρείται από το πρόγραμμα προκειμένου ν’ αντικατασταθεί τη νέα σεζόν από κάτι άλλο. Αναγνώριζε μεν τη συμβολή της στην παραγωγή περιεχομένου για τους αγώνες του ΝΒΑ, περιγράφοντάς την ως “εξαιρετική” δημοσιογράφο και παρουσιάστρια, την έθετε στο περιθώριο δε.

Η παρουσιάστρια έγραψε πως “δημιουργήσαμε ένα ολόκληρο show και περάσαμε πέντε χρόνια με ορισμένους από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους μου, συνομιλώντας για ένα από τα πιο αγαπημένα θέματά μου”. Ήταν το δικό της “αντίο” σ’ ένα πρόγραμμα που είχε εδραιωθεί και αποκτήσει το δικό του κοινό. Λογικό ήταν, μέσα από τις λέξεις της, να εκπέμψει την απογοήτευσή της, αλλά ταυτόχρονα δεν είχε περιθώρια ευελιξίας, συμφωνώντας με το κανάλι πως “αυτή η προσέγγιση όσον αφορά στην κάλυψη του ΝΒΑ ήταν η καλύτερη για όλους τους εμπλεκόμενους”. Τουλάχιστον έτσι ανέφερε το κείμενο της ανακοίνωσης που ενημέρωσε για τον δρόμο που επιλέχθηκε.

Με τη λήξη του συμβολαίου της η Μαρία Τέιλορ είχε αποχωρήσει από το ESPN υπογράφοντας σύμβαση συνεργασίας με NBC Sports, τούτο όμως δεν επηρέασε τις διαδικασίες αποπομπής της Νίκολς. Ο Κέντρικ Πέρκινς και ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον, συνοδοιπόροι της ανά διαστήματα σε όλο αυτό, είχαν επιχειρήσει να την υπερασπιστούν, μιλώντας για την επαγγελματική ακεραιότητά της, χωρίς αποτέλεσμα. Αντιθέτως επικρίθηκαν.

Η έμπειρη anchorwoman είχε δουλέψει στο ESPN από το 2004 ως το 2013, προτού για μία τριετία στεγάσει τις επαγγελματικές ανησυχίες της στο CNN και στο Turner Sports. Επέστρεψε το 2016 και έκτοτε ανέλαβε διάφορα πρότζεκτ πάντα πάνω στον σχολιασμό των αγώνων του ΝΒΑ. Με τον τηλεοπτικό κολοσσό έχει εν ισχύ συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και αυτός είναι ο λόγος που δεν προβλέπεται να εμφανιστεί κάπου αλλού σε αυτό το διάστημα. Αν εμφανιστεί κάπου αλλού εφεξής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό