20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Electrikhana 2 είναι το τελευταίο του Ken Block

Ειδήσεις Ελλάδα

Το mini film είναι ένα αφιέρωμα στον θρύλο του drifting, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2023 σε ηλικία 55 ετών. Γυρίστηκε στο Mexico City λίγο πριν τον θάνατο του και στο ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron υπάρχει μία ιδιαίτερη μετατροπή.

Ο θάνατος του θρύλου του drifting Ken Block συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις αρχές Ιανουαρίου. Το ακυκλοφόρητο τελευταίο επεισόδιο των διάσημων drift βίντεο του, είναι ένας φόρος τιμής στον 55χρονο Αμερικανό.

Το «Electrikhana 2» γυρίστηκε με το Audi S1 Hoonitron τον Νοέμβριο του 2022 – λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το δυστύχημα με snowmobile στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ken Block. Με αυτό το η οικογένεια του Αμερικανού τιμά τη μνήμη του.Οι θαυμαστές του Ken Block μπορούν να δουν το είδωλό τους για τελευταία φορά σε συναρπαστικές σκηνές οδήγησης με το Audi S1 Hoonitron. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο δημιουργήθηκε από την Audi Sport αποκλειστικά για τον Ken Block.

Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, συνολική ισχύ 500 kW ή 680 ίππους πλαίσιο από ανθρακονήματα και πλήρη τα πρότυπα ασφαλείας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Μετά τα γυρίσματα του πρώτου επεισοδίου Electrikhana τον Αύγουστο του 2022, το S1 Hoonitron βελτιώθηκε από την Audi σε στενή συνεργασία με τον Ken Block, η οποία περιλάμβανε μείωση βάρους και προσομοίωση αλλαγής ταχυτήτων.

Στο πρώτο επεισόδιο, με το Audi S1 Hoonitron, ο Ken Block πέρασε από το Λας Βέγκας. Το εντυπωσιακό βίντεο είδαν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μέσω διαφόρων καναλιών.

Το Electrikhana 2 γυρίστηκε στο Mexico City. Με 22 εκατομμύρια κατοίκους, η πρωτεύουσα του Μεξικό είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο και έδωσε στο κινηματογραφικό συνεργείο της εταιρείας Hoonigan, συναρπαστικές τοποθεσίες – από το αεροδρόμιο μέχρι ένα γκαράζ με το χαρακτηριστικό διάδρομο σε σπειροειδές σχήμα.

Για το Electrikhana 2 (εκτός από ένα νέο χρώμα) ο Ken Block επινόησε ένα πολύ ιδιαίτερο κόλπο που μόνο σε ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να εφαρμοστεί: Σε μια σκηνή του φιλμ, ο μπροστινός και ο πίσω άξονας γυρίζουν αντίθετα, με αποτέλεσμα το Audi S1 Hoonitron να εξαφανιστεί μέσα σε ένα μεγάλο λευκό σύννεφο καπνού από τα ελαστικά ενώ είναι ακίνητο. Μια ευρηματική σκηνή εξ ολοκλήρου δημιουργημένη από τον αξέχαστο καλλιτέχνη του drift.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό