31.2 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Το doodle της Google – Πότε καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφιερωμένο στη γιορτή της μητέρας είναι σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου, το doodle της Google.

Ευχόμενη χαρούμενη γιορτή της μητέρας, η Google αναφέρει πως το σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στις μαμάδες που πάντα ενθαρρύνουν τη δημιουργική μας έκφραση.

Happy Mother’s Day!

Today’s #GoogleDoodle celebrates the moms who always encourage our creative expression 🎨 → https://t.co/VMmHHhnmJd pic.twitter.com/lMaTeHOsNK

— Google Doodles (@GoogleDoodles) May 12, 2024

Πότε καθιερώθηκε η γιορτή

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές ακόμη χώρες, είναι αφιερωμένη στις μητέρες. Φέτος, η γιορτή της μητέρας εορτάζεται σήμερα, Κυριακή, 12 Μαΐου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ημέρα της Μητέρας δεν γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο την ίδια ημέρα.

Αρχικά στη χώρα μας η Γιορτή της Μητέρας είχε συνδεθεί με την εορτή της Υπαπαντής και κατά συνέπεια γιορταζόταν στις 2 Φεβρουαρίου.

Κατά τη δεκαετία του 1960 ωστόσο άρχισε να καθιερώνεται ο εορτασμός της δεύτερης Κυριακής του Μαΐου, με την Ελλάδα να ακολουθεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ,

Μία γιορτή που ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Η σύγχρονη εορτή καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις (Ann Maria Reeves Jarvis) διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Το 1870 η Τζούλια Γουόρντ Χάου (Julia Ward Howe) διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Γιορτή της Μητέρας: Πότε γιορτάζεται – Πώς καθιερώθηκε



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό