17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το ChatGPT μπορεί πλέον να «μιλάει», να ακούει και να επεξεργάζεται εικόνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ChatGPT της OpenAI μπορεί πλέον να «βλέπει, να ακούει και να μιλάει» ή, τουλάχιστον, να κατανοεί προφορικές λέξεις, να ανταποκρίνεται με συνθετική φωνή και να επεξεργάζεται εικόνες, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η ενημέρωση του chatbot – η μεγαλύτερη της OpenAI από την εισαγωγή του GPT-4 – επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν φωνητικές συνομιλίες στην εφαρμογή για κινητά του ChatGPT και να επιλέγουν μεταξύ πέντε διαφορετικών συνθετικών φωνών για να απαντήσει το bot. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να μοιράζονται εικόνες με το ChatGPT και να επισημαίνουν περιοχές εστίασης ή ανάλυσης.

Οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν στους χρήστες που πληρώνουν τις επόμενες δύο εβδομάδες, δήλωσε η OpenAI. Ενώ η φωνητική λειτουργία θα περιορίζεται στις εφαρμογές iOS και Android, οι δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες.

Η μεγάλη προβολή των χαρακτηριστικών έρχεται παράλληλα με την ολοένα αυξανόμενη ένταση της κούρσας των εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των ηγετών των chatbot, όπως η OpenAI, η Microsoft, η Google και η Anthropic. Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να υιοθετήσουν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή τους ζωή, οι τεχνολογικοί κολοσσοί τρέχουν για να λανσάρουν όχι μόνο νέες εφαρμογές chatbot, αλλά και νέα χαρακτηριστικά, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από ενημερώσεις για το chatbot Bard και η Microsoft πρόσθεσε οπτική αναζήτηση στο Bing.

: CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό