20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Audi RS 6 Avant GT είναι πύραυλος!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi συμπλήρωσε τη γκάμα του πιο εμβληματικού μοντέλου της, του RS6 με μια ειδική έκδοση την RS6 Avant GT. Η οποία έχει κάποια κοινά με το RS 6 GTO concept, μια δημιουργία 12 σπουδαστών που με τη σειρά τους έχουν εμπνευστεί από το αγωνιστικό Audi 90 quattro IMSA GTO του 1989.

Το RS 6 Avant GT ξεχωρίζει από τη μαύρη μάσκα και τον αντίστοιχου χρώματος αεραγωγό στον προφυλακτήρα, τα μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα όπως η διπλή πίσω αεροτομή και τα πολλά ανοίγματα για ψύξη.

Το καπό και τα φτερά είναι από ανθρακονήματα, ενώ η αγωνιστική αύρα ενισχύεται από στοιχεία όπως οι εξωτερικοί καθρέφτες, τα αυτοκόλλητα αλλά και οι λευκές ζάντες των 22 ιντσών.  

Στο εσωτερικό η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα διαμορφώνεται από τα μπάκετ καθίσματα που έχουν κεντημένο το «RS 6 GT», τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας, τα ειδικά πατάκια και την πλακέτα στην οποία αναγράφεται το ποιο είναι από τα συνολική 660 που θα κατασκευαστούν.

Κάτω από το καπό ο V8 των 4.000 κυβικών με τα δύο turbo αποδίδει για την περίσταση 630 ίππους και 850 Nm, μια αύξηση 30 ίππων και 50 Nm σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση.   

Κατά τα άλλα το κιβώτιο είναι το 8άρι Tiptronisc και η τετρακίνηση quattro έχει είναι ειδικά ρυθμισμένο σπορ πίσω διαφορικό, η μηχανικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά, οι αντιστρεπτικές είναι ενισχυμένες και τα φρένα κεραμικά.  

Από πλευράς επιδόσεων το RS 6 Avant GT φτάνει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δεύτερα και τα 200 χλμ./ώρα σε 11,5, ενώ η τελική του φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Όλα τα παραπάνω φυσικά έχουν και το αντίστοιχο κόστος και έτσι το συλλεκτικό Audi RS 6 Avant GT ξεκινά στη Γερμανία από τις 219.355 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό