16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το Ariya NISMO είναι η απόδειξη πως η Nissan δεν ξεχνάει τις σπορ ρίζες της

Ειδήσεις Ελλάδα

NISSAN ARIYA

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ
12.01.2024 | 13:27

Nissan Ariya NISMO
NISSAN

Η Nissan αποκάλυψε το Ariya NISMO στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο και το λανσάρισμα στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη άνοιξη.

Το κομψό και φουτουριστικό crossover SUV της Nissan, είναι το κορυφαίο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο έχει την υπογραφή της NISMO. Προσφέρει ισχυρή επιτάχυνση, μια ευρύχωρη αναβαθμισμένη καμπίνα και την αθόρυβη εμπειρία της ηλεκτροκίνησης. Βασισμένο στο Ariya e-4ORCE και με δυναμική σχεδίαση EV NISMO νέας γενιάς, το Ariya NISMO προσφέρει εξαιρετικά ισχυρή αλλά ομαλή επιτάχυνση, υποδειγματική σταθερότητα και μοναδική αεροδυναμική απόδοση.

Nissan Ariya NISMO
NISSAN

Όλα τα παραπάνω, προκύπτουν από τις αποκλειστικές επεμβάσεις της NISMO. Οι επιδόσεις που είναι εξαιρετικά υψηλές αλλά ταυτόχρονα ομαλές και διαχειρίσιμες, παράγονται από την κατά περίπου 10% υψηλότερη απόδοση του κινητήρα σε συνδυασμό με τις ειδικές επεμβάσεις της NISMO στην επιτάχυνση και την απόκριση του γκαζιού.

Nissan Ariya NISMO
NISSAN

Ο προαιρετικός ήχος που παράγεται είναι απευθείας παραπομπή στους αγώνες της Formula E και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμβάλλει στον επιπλέον ενθουσιασμό του οδηγού. Οι ειδικές επεμβάσεις της NISMO για κάθε εξάρτημα πλαισίου, σε συνδυασμό με την τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE και τα ειδικά ελαστικά (255/45) τοποθετημένα σε ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, δημιουργούν εντυπωσιακή σταθερότητα, καλύτερο κράτημα σε καμπές υψηλών ταχυτήτων καθώς και σε κλειστές στροφές.

Το αμάξωμα συνδυάζει την κορυφαία ποιότητα του Ariya με τον δυναμισμό της NISMO. Η αεροδυναμική απόδοση βελτιώνεται χάρη στις τεχνολογίες που προέρχονται από αγώνες και μειώνουν την οπισθέλκουσα ενώ παρέχουν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη σε υψηλότερες ταχύτητες, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Nissan Ariya NISMO
NISSAN

Τέλος, η καμπίνα αποπνέει έναν premium αέρα με χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας σε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των ειδικά σχεδιασμένων καθισμάτων και διακοσμήσεων NISMO. Οι NISMO εκδόσεις του Ariya είναι δύο, με την πρώτη να αποδίδει 368 ίππους και 560 Nm ροπής, συνδυαζόμενη με μπαταρία 66,0 kWh. Αντίστοιχα, η ακόμα δυνατότερη εκδοχή, εμφανίζει 436 ίππους και 600 Nm ροπής, με μπαταρία 91,0 kWh.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό