20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το 80% των Ισραηλινών λέει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την φονική επίθεση της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να αποδεχθεί δημόσια την ευθύνη για τις τεράστιες αμυντικές αποτυχίες που οδήγησαν στην φονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Maariv.

Οι αρχηγοί του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας Shin Bet έχουν ήδη αναλάβει αυτήν την ευθύνη, όπως και οι υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών, σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Το 80% των Ισραηλινών λέει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένου και του 69% όσων ψήφισαν υπέρ του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού στις περσινές εκλογές, σύμφωνα με την έρευνα. Μόλις το 8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι Νετανιάχου  δεν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Στο ερώτημα ποιος είναι πιο κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός, το 49% επιλέγει τον ηγέτη του κόμματος Εθνική Ενότητα Μπένι Γκαντζ και μόνο το 28% επιλέγει τον Νετανιάχου.

Όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, το 65% των Ισραηλινών υποστηρίζει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα, ενώ το 21% είναι αντίθετο.

Επιπλέον, το 51% υποστηρίζει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο μέτωπο εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ το 30% επιθυμεί μια περιορισμένη επιχείρηση.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα  θα ψήφιζαν αν είχαν διεξάγονταν σήμερα εκλογές σήμερα, η δημοσκόπηση δίνει στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Νετανιάχου μόλις 43 έδρες από  64 που έχει σήμερα και στο κόμμα του Γκάντζ 40 (από 12).

Η έρευνα διεξήχθη στις 18 και 19 Οκτωβρίου από το Ινστιτούτο Lazar, μαζί με το Panel4All.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό