24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το 8χρονο που νίκησε τον Φέντερερ στο πινγκ-πονγκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο θρύλος του τένις, Ρότζερ Φέντερερ, μετά το κλείσιμο της καριέρας του κι έχοντας, πια, αρκετό ελεύθερο χρόνο, το «έριξε» στο πινγκ-πονγκ και μάλιστα αντιμετώπισε μία 8χρονη Κινέζα, η οποία κατάφερε να τον νικήσει, με τον Ελβετό να μην πιστεύει την έκβαση του αγώνα.

Η ταλαντούχα μικρή ανάγκασε τον Ελβετό, πρώην σταρ, σε ήττα με 11-9, παίζοντας μόνο ένα σετ. Στο τέλος είπε: «Απλά νίκησα ξανά τον Ρότζερ Φέντερερ», με τον ίδιο να της εύχεται καλή επιτυχία για τη συνέχεια ενώ φάνηκε εντυπωσιασμένος με τα χρόνια που η ίδια ασχολείται με το άθλημα: «Παίζει 3 χρόνια πινγκ πονγκ κι εγώ έπαιζα 35 χρόνια τένις»!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε την τελευταία του παράσταση στην O2 Arena στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, αγωνιζόμενος στο διπλό με συμπαίκτη τον Ράφα Ναδάλ, στο Laver Cup και στη συνέχεια είπε το οριστικό αντίο στο τένις. Στα 41 του, ο Ελβετός μύθος του τένις κατάφερε να γράψει μια αδιανόητη ιστορία και να δώσει μια μοναδική αίγλη στο άθλημα, κατακτώντας 20 Grand Slam και συνολικά 103 τίτλους.

Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν με τον Ράφα Ναδάλ, τον μεγάλο αντίπαλό του, αυτή τη φορά ως συμπαίκτη στο διπλό. Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητές τους Φράνσις Τιαφό και Τζακ Σοκ με 2-1 σετ, αλλά τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον τεράστιο Φέντερερ, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό