18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το 66% των Αμερικανών θέλει πολιτικές διακοπών ευρωπαϊκού τύπου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πολλά μέρη της Ευρώπης, είναι σύνηθες για τους εργαζόμενους να παίρνουν άδεια για εβδομάδες κάθε φορά, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι Αμερικανοί λένε ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ.

Περίπου το 66% των Αμερικανών εργαζομένων λέει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να υιοθετήσουν πολιτικές παρατεταμένων διακοπών, όπως ένα μήνα άδεια τον Αύγουστο, στους χώρους εργασίας τους, σύμφωνα με έρευνα της Morning Consult σε 1.047 Αμερικανούς ενήλικες.

Όμως, δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που λένε ότι θα καλωσόριζαν πολιτικές μεγαλύτερων διακοπών: το 21% των Αμερικανών λέει ότι οι εταιρείες δεν θα έπρεπε να υιοθετήσουν πολιτικές εκτεταμένων PTO στο χώρο εργασίας τους, ενώ οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν άποψη.

Η έρευνα δεν ασχολήθηκε ειδικά με τις ανησυχίες όσων είναι κατά του εκτεταμένου χρόνου εκτός εργασίας, λέει η Ellyn Briggs, αναλύτρια μάρκας της Morning Consult. Ωστόσο, στις απαντήσεις σε μια ξεχωριστή ερώτηση σχετικά με τη στάση των ανθρώπων απέναντι σε μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, περίπου οι μισοί Αμερικανοί εργαζόμενοι λένε ότι θα χρησιμοποιούσαν τον επιπλέον χρόνο τους για να καλύψουν κενά στη δουλειά τους ή να μάθουν μια δεξιότητα που σχετίζεται με την εργασία τους.

Ξεχωριστά, το 41% των εργαζομένων στις ΗΠΑ δηλώνει ότι είναι περισσότερο ικανοποιημένο από την καριέρα του σήμερα απ’ ό,τι στο παρελθόν, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο εκείνων που αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένοι από την καριέρα τους σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Morning Consult. «Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ένα μέρος των εργαζομένων ενηλίκων στις ΗΠΑ γενικά απολαμβάνει την εργασία του και αναζητά νέες ευκαιρίες για να τη βελτιώσει», λέει ο Briggs. «Οι παρατεταμένες περίοδοι διακοπών μπορεί να έχουν μικρή απήχηση για αυτή την ομάδα».

Τούτου λεχθέντος, οι γενναιόδωρες διακοπές δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρακτική που οι Αμερικανοί λένε ότι πρέπει να γίνει κανόνας εδώ: Το 65% των Αμερικανών εργαζομένων θα ήθελε να δει εκτεταμένα διαλείμματα για μεσημεριανό γεύμα, το 62% θέλει εβδομάδες εργασίας μικρότερες από 40 ώρες και το 51% υποστηρίζει πιο αργό χρόνο ανταπόκρισης των εργαζομένων εκτός ωραρίου εργασίας, παρόμοιο με πολλούς εργασιακούς νόμους που είναι κοινοί σε όλη την Ευρώπη.

: CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό