18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το 2024 έτοιμο προς χρήση το Athens Heart

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα 26.500 τ.μ. με πιστοποίηση LEED Gold μετατρέπει το πρώην εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς 180 η Premia ΑΕΕΑΠ. Απαντώντας σε ερωτήματα αναλυτών, η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ τόνισε πως βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μίσθωσή του με το μηναίο αντίτιμο να κινείται στην περιοχή των 15 ευρώ ανά τ.μ. Θα είναι έτοιμο προς χρήση το β’ εξάμηνο του 2024. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ (αγορά του ακινήτου και ανακατασκευή του συν την αγορά διπλανού οικοπέδου 1.849 τ.μ.) μέρος του επενδυτικού της προγράμματος 2023 – 2024, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Παρουσίαση

Όπως τόνισαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Premia, Κώστας Μαρκάζος, ο Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης (Chief Property Investment Officer), ο Νικόλαος Μπαζιώτης (Chief Financial Officer / Chief Investment Officer) και ο Παντελής Βουτυράκης (Financial Planning & Analysis Manager) στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η Premia παραμένει επικεντρωμένη στις επενδύσεις σε logistics, βιομηχανικά ακίνητα και οικιστικά (φοιτητικές εστίες και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα).

Στόχος της είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της ώστε να φτάσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ ώστε η εταιρεία να καταστεί αναγνωρίσιμη και στο εξωτερικό. Σήμερα η Premia διαθέτει 52 ακίνητα συνολικής αξίας 272,9 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Premia πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της ακόμη μια φοιτητική εστία και τις εγκαταστάσεις του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ, ενώ παράλληλα υπέγραψε τη δεσμευτική συμφωνία για το Project Skyline (χαρτοφυλάκιο 573 ακινήτων) στο οποίο συνεργάζεται με την Dimand και την Alpha Bank. Η προαναφερόμενη φοιτητική εστία με συνολική επιφάνεια 5.250 τ.μ. βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στο κέντρο της Ξάνθης, με ισόγειο χώρο λιανικής 720 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 1.050 τ.μ. Το υφιστάμενο κτίριο θα ανακαινιστεί με τη συνολική επένδυση να εκτιμάται στα 6 εκατ. ευρώ. Τα 105 επιπλωμένα φοιτητικά διαμερίσματα είναι μισθωμένα με 20ετές συμβόλαιο στον στρατηγικό συνεργάτη της Premia, την εταιρεία Hamlet, η οποία ήδη διαχειρίζεται τρεις φοιτητικές εστίες ιδιοκτησίας της ΑΕΕΑΠ. Η Premia φέτος θα διανέμει μέρισμα για τη χρήση του 2022, δύο λεπτά του ευρώ και όπως είπε η διοίκησή της θα διαθέτει ως μέρισμα κάθε χρόνο το 50% των κερδών της.

Πιστωτική γραμμή

Για τη χρηματοδότηση των επενδύσεών της εκτός από τη ρευστότητα που διαθέτει από το ομολογιακό που σύνηψε πέρσι τον Ιανουάριο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, έχει εξασφαλίσει ακόμα 50 εκατ. (πιστωτική γραμμή), ενώ προκειμένου να μειώσει το μέσο επιτόκιο δανεισμού της διερευνά τις δυνατότητες που έχει να αντλήσει χρηματοδότηση για συγκεκριμένα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης (συζητά για περίπου 17 εκατ.).

Στις 31.12.2022, το μεσοσταθμικό κόστος δανεισμού του ομίλου ανερχόταν σε 3,7% και η μικτή απόδοση των ακινήτων της (gross yield) σε 7,3%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό