16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το 2/2 του Παναθηναϊκού AKTOR δείχνει «πράσινο» πρωτάθλημα με ροντέο τελικούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βράδυ της Δευτέρας (22 Ιανουαρίου) ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε στο Ο.Α.Κ.Α. τον Ολυμπιακός για την 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παρά τις προσπάθειες των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι στα τελευταία λεπτά έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τους αντιπάλους τους, η ομάδα του Αταμάν πήρε τη νίκη με 85-80, θέτοντας γερά θεμέλια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αυτό γιατί το «τριφύλλι» έχοντας νικήσει το πρώτο ντέρμπι στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο της Stoiximan Basket League έκανε το 2/2 απέναντι στο βασικό αντίπαλο δέος για την κούρσα του τίτλου. Στο ματς της 30ης του Οκτώβρη ο Κωνσταντίνος Μήτογλου πραγματοποίησε νταμπλ-νταμπλ (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο διπλό με τελικό σκορ 66-54.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως στην πρόσφατη ιστορία των δύο ομάδων το απόλυτο σε ντέρμπι… αιωνίων για τους «πράσινους» δεν είναι συχνό φαινόμενο. Για τη ακρίβεια, κάτι τέτοιο έχει επαναληφθεί μόλις μία ακόμα φορά τα τελευταία 15 χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2017/18. Οι δύο πλευρές είχαν έρθει αντιμέτωπες στην πρώτη και στην 14η αγωνιστική της regular season, με το σκορ σε ΣΕΦ και Ο.Α.Κ.Α. να διαμορφώνεται υπέρ του αθηναϊκού συλλόγου ως 71-68 και 68-61, αντίστοιχα. Στα τελικά της διοργάνωσης οι Πειραιώτες κατάφεραν να «σπάσουν» το πλεονέκτημα έδρας με 75-65 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά έχασαν τη σειρά με 3-2 και ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής για 36η φορά στην ιστορία του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό