18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας κλείνει 100 χρόνια και το γιορτάζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκατό χρόνια δράσης συμπληρώνει φέτος το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας και το γιορτάζει, με μια σειρά εκδηλώσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί στην Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, παρουσιάστηκε η “φιλοσοφία” της δράσης τους και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο Λεωνίδας Εφραιμίδης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας επισήμανε ότι “το 2ο  Σύστημα δραστηριοποιείται στο κέντρο των Πατρών και όχι μόνο. Εδώ και 100 χρόνια προσφέρει διασκέδαση, περιπέτεια, ανακάλυψη και συνεργασία στη νεολαία της πόλης. Μέσα από το παιχνίδι, τις εκδηλώσεις και τις υπαίθριες δράσεις, προωθούμε την προσωπική ανάπτυη, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, της κοινωνικοποίησης, την αγάπη στο περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά”.

Από την πλευρά της η Υπαρχηγός του 2ου Συστήματος της Πάτρας επισήμανε ότι πρόκειται “για ένα από τα παλαιότερα Συστήματα Προσκόπων της Ελλάδας, με συνεχή παρουσία στα δρώμενα της πόλης, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προσφορά και στη διαπαιδαγώγηση παιδιών και νέων εδώ και 100 χρόνια”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το 2ο Σύστημ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή , οποτεδήποτε χρειάστηκαν βοήθεια οι κάτοικοι της Πάτρας και των γειτονικών περιοχών, όπως το 1948 και το 1953 στα σεισμόπληκτα Ιόνια Νησιά”.

Υπολογίζεται ότι στα 100 χρόνια λειτουργίας του περισσ΄τοεροι από 10.000 νέοι και παιδιά της πόλης μας και όχι μόνο, έχουν υπάρξει πρόσκοποι στο 2ο Σύστημα. Αναμεσά τους ο αείμνηστος τ.  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο συνθέτης Θανος Μικρούτσικος κ.α., είπε η Υπαρχηγός του Συστήματος.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Δημήτρης Παπαλάμπρου Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πσνεπιστημίου Πατρών, όπου θα γίνει αναδρομή στη δράση του Συστήματος ενώ θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό