17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το «όχι» του Ηνωμένου Βασιλείου στον Αμπράμοβιτς και ο πόλεμος σε Ουκρανία-Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιχείρησε να καταθέσει τα «παγωμένα» χρήματά του από την πώληση της ομάδα της Premier League στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς, αντί για τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις βρετανικές αρχές!

Ο Αμπράμοβιτς παραχώρησε τους «μπλε» περίπου 1.5 χρονο πριν στον Τοντ Μπόελι, Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, με το μεγαλύτερο κομμάτι των χρημάτων του να βρίσκεται σε κλειδωμένο λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να καταλήξει στα θύματα της Ουκρανίας από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας. Αυτή ήταν η συμφωνία μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν, λόγω των σχέσεων του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph», τα χρήματα αυτά (ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ), προτάθηκαν να διατεθούν για τους ίδιους σκοπούς στο Ισραήλ και όχι στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει πάντα η ίδια πηγή, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την εν λόγω πρόταση καθώς θεωρεί ότι ο Αμπράμοβιτς επιχειρεί να μην δυσαρεστήσει τη Ρωσία.

Μία παρόμοια πρόταση είχε γίνει και στο παρελθόν για την Τουρκία, έπειτα από τον φονικό σεισμό που έλαβε μέρος, αλλά και τότε η πρότασή του απορρίφθηκε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό