21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το χωριό του Michael Schumacher θα κατεδαφιστεί λόγω επέκτασης ορυχείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το χωριό Kerpen-Manheim είναι η γενέτειρα του Michael Schumacherr και του αδερφού του, Ralf Schumacher, αλλά δυστυχώς θα κατεδαφιστεί, λόγω της επέκτασης του μεγαλύτερου επιφανειακού ορυχείου λιγνίτη της Γερμανίας, το Hambach.
Στο Kerpen-Manheim ήταν το σπίτι του Rolf και της Elisabeth Schumacher, με τον Rolf να διηύθυνε την τοπική πίστα καρτ Erftlandring, εκεί από όπου ξεκίνησε το θρυλικό ταξίδι του Michael στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και του αδερφού του. Σε αυτό το μέρος μεγάλωσαν τα αδέρφια Schumacher, ενώ επίσης εκεί παντρεύτηκε ο Michael Schumacher, την σύζυγό του Corinna.

Σήμερα μόλις 12 άτομα ζουν στο χωριό, με τις εργασίες κατεδάφισης να ξεκινούν το 2024. Ωστόσο, η πίστα καρτ, το πατρικό σπίτι των Schumacher και η τοπική εκκλησία δεν θα κατεδαφιστούν.
Ο Ralf Schumacher δήλωσε:
Μεγάλωσα με πολλά ζώα. Φυσικά, αυτό έχει αντίκτυπο. Και επειδή, χάρη σε [ένα πολιτικό κόμμα], δεν έπεσε ολόκληρη η πατρίδα μου θύμα εξόρυξης λιγνίτη, βρήκα την ευκαιρία να αποκαταστήσω το σπίτι των γονιών μου όπως ήταν παλιά. Έχω εκεί ένα αγρόκτημα με πολλά ζώα. Ευτυχώς, χάρη στα νέα σχέδια, η πίστα καρτ εξακολουθεί να υπάρχει.
Μέχρι πρόσφατα ήμουν ηγέτης της νεολαίας του χωριού, τώρα το κάνει κάποιος άλλος, πράγμα λογικό γιατί δεν μπορώ να είμαι πάντα εκεί. Αλλά χαίρομαι που η πίστα καρτ θα εξακολουθεί να υπάρχει. Άλλωστε έχει ξαναβγεί στην επιφάνεια. Και μέρη της βρίσκονται σε έδαφος που μου ανήκει. Μένω ακριβώς δίπλα. Προσπαθούμε να προωθήσουμε νέους ταλαντούχους Γερμανούς οδηγούς, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο στη Γερμανία αυτή τη στιγμή.
Ενώ το χωριό σύντομα δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια ανάμνηση, η επίδραση του πιο διάσημου κατοίκου του θα παραμείνει ζωντανή για πάντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό