23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το χρονικό των επιθέσεων μέχρι τη σύλληψη του «δράκου των Εξαρχείων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων το πρωί της Τρίτης μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών, ανάμεσά τους μια ανήλικη, για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε κεντρικούς δρόμους των Εξαρχείων. Όπως αναφέρεται, οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε 48 ώρες από έναν άνδρα που φέρεται να μιλούσε σπαστά αγγλικά ενώ ερευνάται εάν κι’άλλες γυναίκες είχαν πέσει θύματά του.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου επί της οδού Βαλτετσίου με το ανήλικο κορίτσι να φωνάζει αποτρέποντας τον δράστη σε περαιτέρω πράξεις με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Στις 20ης Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί, έγιναν άλλες δύο επιθέσεις εναντίον γυναικών στις οδούς Εμ. Μπενάκη και Νικηταρά και Ζωοδόχου ς αντίστοιχα. Όπως έγινε γνωστό και τα δυο θύματα αντιστάθηκαν με περίοικους και διερχόμενους πολίτες να βοηθούν τις γυναίκες και εντέλει με τον δράστη να τρέπεται σε φυγή.

Σε βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το flash.gr, φαίνεται ο «δράκος» να κυνηγάει μια γυναίκα στα Εξάρχεια και αυτή να τρέχει για να τον αποφύγει. Στη διάρκεια της ημέρας βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και άλλα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής σχετικά με τη δράση του επίδοξου βιαστή.

Η ταυτοποίησή του

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων πρόκειται για άντρα ξανθό, μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον «δράκο των Εξαρχείων» κοντά στην πλατεία Κάνιγγος όπου κινούταν και προχώρησε στην ταυτοποίησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr από αστυνομικές πηγές, ο άνδρας που φέρεται πως αποπειράθηκε να βιάσει τέσσερις γυναίκες στα Εξάρχεια είναι αλλοδαπός, με καταγωγή από τη Συρία. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοιο αδίκημα το 2020. Ο 23χρονος δράστης κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και θα οδηγηθεί την Τετάρτη στον Εισαγγελέα.

Είχε προφυλακιστεί το 2022 για απόπειρα βιασμού Ουκρανής

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο άνδρας είχε προφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2022 για απόπειρα βιασμού σε Ουκρανή, ενώ είχε αποφυλακιστεί ένα χρόνο αργότερα καθώς δεν εκδικάστηκε η υπόθεσή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό