33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το χρονικό των βίαιων επεισοδίων

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός κίνδυνου είναι ο Έλληνας οπαδός που τραυματίστηκε βαριά στα χθεσινοβραδινά σοβαρά επεισόδια στο Βερολίνο, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στον σταθμό του μετρό «Prenzlauer Allee», στο περιθώριο του Final Four του μπάσκετ.

Άλλα 5 άτομα, από τους συνολικά 12 τραυματίες, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Γ. Βρούτσης: Ουδείς Έλληνας στους συλληφθέντες ή στους νοσηλευομένους

Κανένας Έλληνας δεν βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή συλληφθέντες, ανακοίνωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τα όσα συνέβησαν εχθές (25/5) το βράδυ στην γερμανική πόλη.

«Όσοι Έλληνες προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν», συμπλήρωσε.

Το χρονικό των γεγονότων

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν σε δύο φάσεις.

Τα πρώτα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ Λεβερκούζεν – Καϊζερσλάουτερν. Οι Έλληνες οπαδοί παρακολουθούσαν τον αγώνα σε διαφορετικές καφετέριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού εκείνοι που φαίνεται να έστησαν την ενέδρα σε αυτούς του Παναθηναϊκού και η συμπλοκή γενικεύθηκε στον σταθμό Prenzlauer Allee.

Στα επεισόδια συγκρούστηκαν βίαια περισσότερα από 100 άτομα.

Τρομοκρατημένοι οι περίοικοι κάλεσαν μάλιστα και δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμουν στην διακομιδή των τραυματιών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, είπε ότι άγνωστος αριθμός οπαδών του Παναθηναϊκού περίμεναν στην αποβάθρα για το τρένο, όταν περίπου 80 με 100 μασκοφόροι μπήκαν επίσης στην πλατφόρμα. Εκεί ξέσπασαν τότε οι βίαιες συγκρούσεις.

Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και στη συνέχεια παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες μαζί με την πυροσβεστική. Η αστυνομία εξακρίβωσε την ταυτότητα πολλών ατόμων που συμμετείχαν στη συμπλοκή. Πολλοί από τους μασκοφόρους τράπηκαν σε φυγή από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Στο σημείο έσπευσαν 44 πυροσβέστες. Η επιχείρηση ενεργοποιήθηκε με τη λέξη-κλειδί συναγερμού «MANV» (συμβάν μαζικών ατυχημάτων).

Ακολούθησε και δεύτερη συμπλοκή σε λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου, το οποίο οι οπαδοί έκαναν κυριολεκτικά γυαλιά – καρφιά, αναγκάζοντας τη διοίκησή του να απομακρύνει άπαντες τους διαμένοντες.

Σύμφωνα με τη «Βild», η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε 89 συλλήψεις και άλλες 70 προσαγωγές, ενώ κατασχέθηκαν ρόπαλα, μπαστούνια του μπέιζμπολ και άλλα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους οι εμπλεκόμενοι.

#Berlin #PrenzlauerBerg: 12 Verletzte nach heftiger Auseinandersetzung zweier Fan-Gruppen auf S-Bahnhof pic.twitter.com/m9gvFiOvpM

— Fotograf T. Peise (@ThomasPeise) May 26, 2024

Πάντως, ο ακριβής αριθμός των συλλήψεων δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από τις τοπικές Αρχές.

An einem Berliner S-Bahnhof Prenzlauer Berg haben sich laut Polizei am Samstag rund 60 Menschen geprügelt. Mutmaßlich handelt es sich um Basketball-Fans. Sie hätten Baseballschläger und Schlagstöcke eingesetzt. https://t.co/RxHCBf2pds

— DER SPIEGEL (@derspiegel) May 26, 2024

Όπως αναφέρει η Berliner Zeitung σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε σήμερα, το πρωί επιβεβαιώνεται πως οι συγκρούσεις ήταν μεταξύ φιλάθλων ομάδων μπάσκετ, καθώς η προηγηθείσα ανακοίνωση της πυροσβεστικής δεν περιέγραφε την ταυτότητα των δραστών αυτών.

Μεταξύ άλλων λοιπόν οι Γερμανοί αναφέρουν πως συμμετείχαν περίπου 60 άτομα, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα, ως εξοπλισμός».

Το πυροσβεστικό σώμα της γερμανικής πρωτεύουσας, ανέφερε νωρίτερα ότι συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δώδεκα άτομα.

«Μετά από σωματική διαμάχη μεταξύ πολλών ατόμων στον σταθμό του S-Bahn Prenzlauer_Allee φροντίσαμε συνολικά 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων:    1 με  (τραύματα) απειλητικά για τη ζωή τραύματα    2 με βαριά και    9 με ελαφρούς τραυματισμούς.

Massenschlägerei an S-Bahnhof: 12 Verletzte, ein Mann in Lebensgefahr #Berlin #PrenzlauerBerg https://t.co/1OPUUmlqHF

— TAG24 NEWS Berlin (@TAG24B) May 26, 2024

«Αναπτύχθηκαν δυνάμεις 44 ανδρών», κατέληγε η ανακοίνωση της πυροσβεστικής.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό