23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Το χειρότερο θα ήταν να περάσουμε στο Euro και να μην είμαι εκεί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε συνέντευξη στο «SKY Sports» και μίλησε για το… μετέωρο μέλλον του στην Εθνική Ελλάδας και το συμβόλαιό του που λήγει, για την αναμέτρηση απέναντι στην Αγγλία στο Nations League στα τέλη του 2024, αλλά και για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον περιορισμένο χρόνο που έχει λάβει στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για τον κρίσιμο ημιτελικό κόντρα στο Καζακστάν (21/03, 21:45) και ο Γκουστάβο Πογέτ έχει ήδη αρχίσει τις προπονήσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν και αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας μας, ενώ οι υπόλοιποι που βρέθηκαν στις κλήσεις αναμένεται να ενταχθούν με το σύνολο μέχρι και την Δευτέρα (18/03).

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκουστάβο Πογέτ για το μέλλον του στην Εθνική: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα για την κατάστασή μου. Το συμβόλαιό μου λήγει στις 31 Μαρτίου, είναι μια περίεργη κατάσταση. Όχι για μένα, σαν παίκτης τέλειωνε το συμβόλαιό μου και ήταν πιο δύσκολο, επειδή έπρεπε να παίξω, αλλά και πάλι δεν φοβόμουν και έπαιζα κάθε φορά μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Είναι πιο εύκολο ως προπονητής, δεν υπάρχει το ίδιο ρίσκο, αλλά δημιουργεί αβεβαιότητα, ειδικά στους συνεργάτες μου. Θα ήθελαν να ξέρουν τι πρόκειται να γίνει τον επόμενο μήνα. Δεν είναι καινούργιο για μένα, ίσως περίμενα να γίνει κάτι νωρίτερα, αλλά αντιμετώπισα την κατάσταση με έναν φυσιολογικό τρόπο και θα αποφασίσουμε τον Απρίλιο.

Είναι δύσκολο και για τους παίκτες, είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, οι παίκτες νιώθουν ότι είναι σε ένα καλό μέρος, περνάμε χρόνο μαζί, κερδίζουμε μαζί, πανηγυρίζουμε και έχουμε συχνή επαφή, γιατί δεν περνάω μαζί τους χρόνο στις προπονήσεις σε καθημερινή βάση.

Υπάρχει σχέση έξω από το ποδόσφαιρο. Το χειρότερο γι’ αυτούς θα ήταν να περάσουμε στο Euro και να μην είμαι εκεί. Κάποιοι λένε ότι δεν είναι πιθανό, αλλά γιατί όχι; Είναι ποδόσφαιρο. Προσπαθώ να τα αφήσω αυτά εκτός, αυτό θα πω και στους παίκτες όταν βρεθούμε. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια και θα δούμε τι θα γίνει μετά».

«Η Αγγλία μπορεί να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης – Θα εμπιστευτώ τους παίκτες που ξέρω τι μπορούν να μου δώσουν στο γήπεδο»

Για το ματς με την Αγγλία στο Nations League: «Προφανώς, θα είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις απέναντι στην Αγγλία που θα μπορούσε να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης μέχρι τότε. Είναι ωραίο, πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι με έναν ιδιαίτερο τρόπο γιατί η Αγγλία είναι καλύτερη από εμάς αυτή τη στιγμή – και θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Ελλάδα, με ή χωρίς εμένα. Αλλά ας περάσουμε πρώτα τα playoffs, ελπίζω και στο Euro και μετά μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Γουέμπλεϊ».

Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο: «Είναι μια καλή υπενθύμιση για όλους, για τον Τύπο, τους αθλητικούς διευθυντές, τους ιδιοκτήτες, ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει πολύ, πολύ γρήγορα. Ο Βλαχοδήμος ήταν το Νο1 σε μια κορυφαία ομάδα όχι μόνο στην Πορτογαλία αλλά και στην Ευρώπη. Έπαιζε σε τεράστια παιχνίδια, κέρδιζε τίτλους, έπαιζε στο Champions League κάθε χρόνο. Μετά αλλάζεις σύλλογο και συμβαίνουν πράγματα.

Άλλοι άνθρωποι, άλλοι προπονητές, άλλοι τρόποι να καταλάβεις το ποδόσφαιρο και βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση. Γι’ αυτό η εθνική ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Για παράδειγμα, πρέπει να πάρω αποφάσεις για να παίξει αυτός που ξέρω, αυτός που εμπιστεύομαι περισσότερο, που είναι σε καλύτερη φόρμα ή έχει καλύτερη επίδοση.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, αλλά έχω τον δικό μου – και τα αποτελέσματα θα δείξουν αν ήταν η σωστή απόφαση. Είμαι αρκετά άνετος με αυτές τις αποφάσεις. Ξέρω τους παίκτες, τι μπορούν να μου δώσουν και θα τους εμπιστευτώ στο γήπεδο».

Η κατάσταση με το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας και το… ενδιαφέρον από Ιρλανδία

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να παραμείνει προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, ωστόσο γνωρίζει και ο ίδιος πως το μέλλον του είναι αβέβαιο, καθώς το συμβόλαιό του λήγει μετά τα play-offs του Euro και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2024.

Γι’ αυτό κιόλας, πλέον, τονίζει πως υπάρχει η πιθανότητα η χώρα μας να έχει προκριθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας για την μεγάλη αυτή ποδοσφαιρική γιορτή, αλλά να πάει εκεί χωρίς τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο. Παράλληλα, είναι ευρέως γνωστό πως η Εθνική ομάδα της Ιρλανδίας ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του, καθώς αναζητά προπονητή και πορεύεται με υπηρεσιακό μέχρι και τις 31 Μαρτίου. 

Πώς η Εθνική Ελλάδας μπορεί να περάσει στο Euro

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει το Καζακστάν στα ημιτελικά των play-offs του Euro στην OPAP Arena την ερχόμενη Πέμπτη (21/03, 21:45) και χρειάζεται να νικήσει ώστε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό για να διεκδικήσει το τελευταίο «εισιτήριο» για τη Γερμανία.

Εκεί, θα χρειαστεί να κερδίσει εκτός έδρας τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο (21/03, 19:00) για να προκριθεί στην τελική φάση. Εμείς ως flash.gr – σαφώς – θα δώσουμε το «παρών» στη Φιλαδέλφεια για την σπουδαία αυτή μάχη της «γαλανόλευκης» και θα σας μεταφέρουμε όλη την εβδομάδα τις τελευταίες εξελίξεις, εικόνα από το παιχνίδι και τις προπονήσεις της Εθνικής μας, όπως και αποκλειστικές συνεντεύξεις!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό