20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το Φορτούνης – Γιόβετιτς λειτουργεί και δεν είναι πλέον ή του ύψους ή του βάθους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία… γλυκόπικρη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και απέκτησε ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς (18/04, 22:00), για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 3-0, αλλά είδαν τους Τούρκους να μειώνουν σε 3-2 και να «ψαλιδίζουν» το πλεονέκτημά τους.

Το δίδυμο Κώστας Φορτούνης – Στέφαν Γιόβετιτς δούλεψε (σχεδόν) στην εντέλεια και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γίνεται ο πρώτος προπονητής της φετινής χρονιάς που βρίσκει τρόπο να αξιοποιήσει τον Μαυροβούνιο. Ο Γιόβετιτς έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ισπανό τεχνικό πίσω από τον φορ (στις περισσότερες περιπτώσεις από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί) και αυτό φαίνεται να τον έχει «ξεκλειδώσει».

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού διανύουν αμφότεροι μία εξαιρετική περίοδο και αυτό το δίδυμο δίνει αυτό το κάτι που έλειπε μεσοεπιθετικά στους Πειραιώτες. Όπως φάνηκε και στο δεύτερο γκολ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, με τον Έλληνα σταρ να τον τροφοδοτεί υπέροχα μετά από προσποίηση, ενώ εκείνος «εκτέλεσε» άψογα για το 2-0.

Ή του ύψους ή του βάθους, αλλά όχι πια

Κώστας Φορτούνης και Στέφαν Γιόβετιτς είχαν ξεκινήσει βασικοί μόλις σε 3 παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Και ήταν προφανές πως υπήρχαν θέματα ισορροπίας με την παρουσία και των δύο στον αγωνιστικό χώρο. Προ εποχής Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός είχε χάσει από Γουέστ Χαμ και Λαμία με 1-0 εκτός έδρας, δίχως να καταφέρει να σκοράρει, ενώ είχε επικρατήσει με 3-1 του Παναιτωλικού.

Τώρα, όμως, που φαίνεται να βρήκε τη λύση ο Ισπανός κόουτς, η ομάδα του μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς με το δίδυμο αυτό στην βασική 11άδα. Η πρώτη πριν τη Φενέρμπαχτσε είχε έρθει την περασμένη Τετάρτη απέναντι στον Άρη (03/04, 3-0). Οι «ερυθρόλευκοι» είτε θα πετύχαιναν τρία γκολ και θα κέρδιζαν, είτε… κανένα και θα έχαναν πριν έρθει ο Μεντιλίμπαρ, αλλά σε αυτό το καλό «φεγγάρι» και για τους δύο, ισχύει μόνο η πρώτη περίπτωση πλέον!

Το «μυστικό χαρτί» που (λογικά) δεν θα δούμε στη ρεβάνς με τη Φενέρ

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν θα δούμε αυτό το δίδυμο στην αρχική 11άδα και στον επαναληπτικό. Ο Ολυμπιακός έχει, πλέον, μετά τη νίκη του ένα σκορ για να υπερασπιστεί και η λογική λέει πως ο Μεντιλίμπαρ θα προτιμήσει να χρησιμοποιήσει τρίτο χαφ στον άξονα, ώστε να «θωρακίσει» το κέντρο του. Έτσι, δηλαδή, είχε προσεγγίσει και στη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος.

Όλα τα ματς που χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί μαζί Φορτούνης και ΓιόβετιτςΓουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1Λαμία – Ολυμπιακός 1-0Ολυμπιακός – Άρης 3-0Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό