14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το φινάλε μιας εποχής (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νίκη της ΑΕΚ στην Καλλιθέα επί της ομώνυμης ομάδας την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2003-04, σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, δεν είχε κάτι ιστορικό και αξιοσημείωτο. Ηταν, όμως, ο τελευταίος αγώνας πριν τη μεγάλη επανεκκίνηση που έκανε η ΑΕΚ με πρόεδρο τον Ντέμη Νικολαϊδη το καλοκαίρι. Μοιραία, ήταν κάτι σαν τέλος εποχής για πολλούς ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και που δεν θα συνέχιζαν με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ηταν μια από τις χειρότερες περιόδους της ΑΕΚ: ξεσπίτωμα (χρησιμοποίησε πέντε διαφορετικές έδρες!) τραγική οικονομική κατάσταση, διοικητικό σκοτάδι, κόντρα Μπάγεβιτς-οπαδών και άσχημα αποτελέσματα. Στο τέλος της σεζόν, η ΑΕΚ περίμενε σωτηρία  από τον Ντέμη Νικολαϊδη και κανείς δεν ήξερε τι του ξημέρωνε.

Εκείνο το 3-1 στην Καλλιθέα (19’ Λάκης, 21’ Ιβιτς, 90’ Κατσουράνης, ενώ το γκολ των γηπεδούχων είχε σημειώσει στο 52’ ο Σκαρμούτσος) ήταν ο τελευταίος αγώνας για τους Βασίλη Μπορμπόκη, Μιχάλη Καψή, Βασίλη Λάκη (που όμως επέστρεψε το 2005, μετά την κατάκτηση του EURO 2004 και το πέρασμά του από την Κρίσταλ Πάλας) Ιλια Ίβιτς (που επέστρεψε μετά από ένα μήνα ως τεχνικός διευθυντής) αλλά και για για τον Δημήτρη Ναλιτζή.

Επίσης, σε εκείνο τον αγώνα δεν είχαν αγωνιστεί οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Βασίλης Τσιάρτας Μιχάλης Κασάπης και Γιάννης Οκκάς. Οι δύο πρώτοι θα κατακτούσαν την Ευρώπη στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο Κασάπης θα σταματούσε το ποδόσφαιρο, ενώ ο Κύπριος θα συνέχιζε στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, πολλοί από τους βασικούς παίκτες εκείνης της ομάδας θα συνέχιζαν. Οι Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης, Μόρας, Κωστένογλου, Χιώτης, Πετκόφ, Μιχαηλίδης, Κωνσταντινίδης κ.α. έμειναν στην ΑΕΚ και «υποδέχθηκαν» τους ποδοσφαιριστές που έφερε η διοίκηση Νικολαϊδη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Μόρας, Καψής, Πετκόφ, Κατσουράνης, Λάκης (62’ Κάππος) Σ. Κωνσταντινίδης, Ιβιτς (82’ Ναλιτζής) Λυμπερόπουλος (89’ Αμπονσά)

Στις 22 Μαϊου

22/5/66 ΑΕΚ-Εθνικός 2-1 (A’ Εθνική)

22/5/77 ΑΕΚ-Απόλλων Αθηνών 2-1 (A’ Εθνική –με τον τίτλο να έχει χαθεί, ο Φράντισεκ Φάντρονκ αποφάσισε να εμπιστευθεί στην ενδεκάδα τον νεαρό Γιώργο Βλαντή και τον ομογενή από την Τασκένδη Αλέκο Παπαδόπουλο που εντυπωσίασαν)

22/5/83 AEK-Δόξα Δράμας 3-1 (A’ Εθνική)

22/5/04 Καλλιθέα-ΑΕΚ 1-3 (A’ Εθνική)

22/5/11 Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 1-0 (PlayOffs)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό