23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το φαβορί και η πρόβα συνεργασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε «πρόβα συνεργασίας του προοδευτικού χώρου», θέλει να μετατρέψει την σημερινή εκλογική διαδικασία για την εκλογή διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο δήμαρχος Αθηναίων,  Χάρης Δούκας.

Ο κ. Δούκας, όλο το προηγούμενο διάστημα με επαφές που έκανε με τον χώρο του Σύριζα (με την πολύτιμη βοήθεια του Κώστα Ζαχαριάδη που μετέχει και στο ψηφοδέλτιο του) και με προσπάθεια να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του κέντρο αριστερού χώρου υπέρ της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της ΚΕΔΕ, θέλει να δείξει εκτός από το ότι ο χώρος αυτός μπορεί να συνεργασθεί, αλλά και ότι ο ίδιος μπορεί να είναι ένα είδος «συνδετικού κρίκου» ή ένας «καταλύτης» που θα μπορέσει να γεφυρώσει τις μεγάλες διάφορες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, η σημερινή προσπάθεια ου, οπές δείχνουν τα εκλογικά δεδομένα στην ΚΕΔΕ, δεν φαίνεται ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη, μια και ο συνυποψήφιος του Δήμαρχος Μενεμένης Λ Κυριζόγλου, υποστηριζόμενος από την ΝΔ, έχει όπως φαίνεται την δυνατότητα να ελέγξει την πλειοψηφία του νέου συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ο κ Κυριζογλου, που λόγω της μεγάλης θητείας του στην αυτοδιοίκησή αλλά και του «ενωτικού» τρόπου που λειτούργησε ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ από τις εθνικές εκλογές και μετα (όταν παραιτήθηκε λόγω υπουργοποίησες ο ως τος πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου ) κατάφερε να συσπειρώσει στο ψηφοδέλτιο του αρκετούς δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους , και πέραν του στενού κομματικού χώρου της ΝΔ. Έχει μάλιστα βάλει και αρκετούς νέους στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πράγματα.

Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει παντού ότι τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση ενώ για τον κ Δούκα εκτιμά πως θέλει να πρωταγωνιστήσει, μέσω της ΚΕΔΕ στο πολιτικό τοπίο της Κεντροαριστεράς.

Οι εκτιμήσεις πάντως, με βάση τα ως τώρα δεδομένα , δείχνουν ότι ο κ Κυρεζόγλου θα έχει στην νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ 19 μέλη,(αυτός αινεί και ο στόχος του) ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος.

Την όλη προσπάθεια του κ Δούκα , παρακολουθούν με ενδιαφέρον από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη, κυρίως γιατί η υπερκινητικοτητα του το τελευταίο διάστημα (παρουσία στο συνέδριο Σύριζα, δηλώσεις για γενικότερα θέματα) προβληματίζει το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους ευρύτερες επιδιώξεις του.

Στις σημερινές εκλογές στην ΚΕΔΕ, δίνει και την δική του «μαζί» ο δήμαρχος Πάτρας , Κ Πελετίδης, προσπαθώντας να εκλέξει ο πολιτικός του χώρος (ΚΚΕ) μέλος στην διοίκηση της ΚΕΔΕ, μετα από πολλά χρονιά. Μάλιστα οι ως τώρα εκτιμήσεις λένε ότι χρειάζεται να βρει μια ή δυο ακόμα ψήφους, για να τα καταφέρει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό