21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το φάουλ του Μέρφι και η Λίβερπουλ που έβαλε «στοπ» στο σερί της Γιουνάιτεντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17/12, 18:30) σε ένα κρίσιμο ματς στην Premier League και το flash.gr θυμάται μία άλλη μεταξύ τους αναμέτρηση σε αυτήν την ημερομηνία το 2000, όπου ο φάουλ του Ντάνι Μέρφι «έσπασε» ένα εντυπωσιακό σερί των «κόκκινων διαβόλων».

Τα μεταξύ τους ντέρμπι στο «Νησί» πάντα έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Υπάρχουν πάντα σπουδαίες στιγμές, μεγάλες προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί και παρά τα τωρινά δεδομένα, πριν 23 χρόνια η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έκανε… κουμάντο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν για 5 σεζόν αήττητοι από την Λίβερπουλ και 10 συνολικά στην έδρα τους, έχοντας παράλληλα χτίσει ένα εντυπωσιακό σερί στο «σπίτι» τους στην Premier League, δίχως ήττα για 36 ματς! Το παιχνίδι δεν… απογοήτευσε. Ένας κλασικός αγώνας αγγλικού ποδοσφαίρου με πολλές έντονες μονομαχίες, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και τεταμένο κλίμα.

Η Λίβερπουλ άρχισε να πιέζει και στο 43ο λεπτό κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο 23χρονος τότε Ντάνι Μέρφι, ο οποίος έστειλε την μπάλα με ένα υπέροχο πλασέ στα δίχτυα του Φαμπιάν Μπαρτέζ. Οι «ρεντς» πήραν τα ηνία έκαναν διαχείριση των δυνάμεών τους ώστε να φτάσουν στο «τρίποντο».

Έτσι, η επίδοση των 36 σερί αγώνων χωρίς ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» έλαβε τέλος, ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να σταματήσει την «αρμάδα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στην κατάκτηση της Premier League το 2001 με 80 βαθμούς, 10 περισσότερους από την 2η Άρσεναλ και 11 από την 3η Λίβερπουλ!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό