20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το τσουνάμι αποχωρήσεων και η δημοσκόπηση που «καίει» τον Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δείχνει εικόνα διάλυσης στο κόμμα. Από την θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έως σήμερα, πολλά μέλη και κορυφαία στελέχη (όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Δημήτρης Βίτσας) έχουν αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, το… τσουνάμι των αποχωρήσεων δεν φαίνεται να έχει τέλος με τις καταιγιστικές εξελίξεις που καταγράφονται καθημερινά. Αν και παρασκηνιακά γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει η… μαζική έξοδος από την Κουμουνδούρου, το πρωί της Πέμπτης (16/11) ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ άλλα 52 στελέχη του κόμματος από τη νομαρχιακή επιτροπή και τις συντονιστικές επιτροπές της Βόρειας Αθήνας, αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι αποχώρησε ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ το κατώφλι της εξόδου στην Κουμουνδούρου πέρασαν και οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς και Νίκος Τόσκας, οι οποίοι μαζί με άλλα 59 πρώην μέλη και στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν την δημιουργία της πρωτοβουλίας «Σκέψη-Δράση-Αριστερά».

Την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε και ο επιστημονικός διευθυντής του κομματικού Ινστιτούτου «Νίκος Πουλατζάς» Μιχάλης Μπαρτσίδης, όπως και 24 στελέχη από την Πάτρα μεταξύ των οποίων δύο πρώην βουλευτές. Πρόκειται για τους Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη.

Σήμερα επίσης κούνησε μαντίλι αποχαιρετισμού ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ενώ κυκλοφόρησαν και έντονες φήμες ότι φεύγει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και έπεται η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πάντως, για τα δύο τελευταία κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Μάλιστα, ο Τζανακόπουλος προχώρησε και σε διάψευση μέσω των συνεργατών του.

Πρωτοβουλίες Τσίπρα για να προλάβει τα χειρότερα

Μέσα σε αυτό το κλίμα διάσπασης, ο πρώην ηγέτης του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, «ενεργοποιήθηκε» τα τελευταία 24ωρα. Αρχικά έγινε γνωστή η συνάντησή του με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και ακολούθησαν τα τετ α τετ με Νάσο Ηλιόπουλο και Διονύση Τεμπονέρα.

Το ΠΑΣΟΚ… υπερφαλάγγισε!

Όμως, δεν είναι μόνο η μαζική φυγή από την Κουμουνδούρου. Είναι και η ανατρεπτική δημοσκόπησηπου βγήκε από την Opinion Poll στο Action 24, η οποία κάνει τον Στέφανο Κασσελάκη να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα: Το ΠΑΣΟΚ υπερφαλάγγισε τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη συγκεντρώνει 16% στην εκτίμηση ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 14,7%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό