18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το τελευταίο χειροκρότημα στο Ιντεάλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας είναι πλέον παρελθόν.

Στις 29 Δεκεμβρίου ο κινηματογράφος Ιντεάλ, φιλοξένησε την τελευταία του προβολή εδώ και 102 χρόνια με την κλασική πλέον ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Pulp Fiction.

Αυτό είναι το συγκλονιστικό χειροκρότημα 800 περίπου θεατών που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για να επευφημήσουν όρθιοι το CINE IDEAL στην τελευταία του προβολή, σε μια εκδήλωση με μεγάλη συγκίνηση.

Μια αίθουσα που σημάδεψε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που αγαπούν το σινεμά και θα υπάρχει για πάντα στη μνήμη τους.

Ύστερα από αυτό, οι διαχειριστές του παλιότερου εν λειτουργία κινηματογράφου της Αθήνας και ίσως και ολόκληρης της χώρας, τα αδέλφια Σπέντζου, θα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά του χώρου στον ξενοδοχειακό όμιλο Μήτση, στον οποίο εκμισθώθηκε ολόκληρο το ιστορικό κτίριο του Τσίλλερ, τμήμα του οποίου είναι και το Ιντεάλ. Οι εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στο φινάλε του αποχαιρετιστήριου αφιερώματός για τον κινηματογράφο με τίτλο «THE LAST PICTURE SHOW», που διήρκεσε κάτι παραπάνω από έναν ολόκληρο μήνα, και προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση όσων θεατών δεν πρόλαβαν να βγάλουν εγκαίρως εισιτήριο για την sold out προβολή της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, μια επαναληπτική προβολή του Pulp Fiction.

Το 4όροφο κτίριο των 8.000 τ.μ. στο οποίο στεγάζεται το Ιντεάλ, είναι ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ. Ο Οργανισμός έκανε διαγωνισμό προκειμένου να εμισθώσει το κτίριο σε επενδυτή με στόχο την ανακαίνισή του και τη μετατροπή του είτε σε κτίριο γραφείων είτε σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Τελικά, το 2022, το κτίριο παραχωρήθηκε στον όμιλο Μήτση και σύμφωνα με την τελική απόφαση για την κατακύρωση του διαγωνισμού, το κτίριο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων.

Ο Όμιλος Μήτση μίσθωσε το ακίνητο για 35+10 έτη, με μηνιαίο μίσθωμα 70.000 ευρώ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό