20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το τελευταίο «αντίο» στον θρυλικό Γιώργο Δαρίβα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθεί για τον θάνατο ενός «θρύλου» του συλλόγου, του Γιώργου Δαρίβα, που απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών.  Το προηγούμενο διάστημα είχε νοσηλευτεί στον «Ευαγγελισμό» και τις τελευταίες μέρες βρισκόταν σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.

Όσοι τον αγάπησαν, φίλοι και συγγενείς του, βρέθηκαν στην κηδεία του στην Καισαριανή για να τον αποχαιρετήσουν. Μέσα σε εκείνους, δεν έλειψαν και οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως ο Κώστας Καραπαπάς και ο Νίκος Γαβαλάς, αλλά και ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δαρίβας αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός. Πέρασε μια τριετία (1943-46) στην Νίκη Πλάκας, από την οποία και ξεκίνησε την καριέρα του, μέχρι που το 1946 πήγε στον Ολυμπιακό, την οποία αγάπησε, αλλά και αγαπήθηκε. Με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» αγωνίστηκε 270 φορές και μέτρησε 160 τέρματα. Το 1985 πήγε στην Δόξα Πειραιά, όπου και έμεινε για έναν μόλις χρόνο.

Τη δεκαετία του 1970 γύρισε πίσω στον Ολυμπιακό, αλλά σε άλλο πόστο. Εργάστηκε ως προπονητής της ομάδας, αλλά και των ακαδημιών, ενώ, τέλεσε και χρέη υπηρεσιακού  της πρώτης ομάδας.

Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε 7 πρωταθλήματα Ελλάδας και 6 Κύπελλα Ελλάδας, αλλά και 11 πρωταθλήματα Πειραιά. Ως τεχνικός, τους οδήγησε σε ένα πρωτάθλημα το 1975 και σε δύο Κύπελλα, το 1971 και το 1975.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό